top of page

PROUD-MOM

Als kersverse mama heb je je handen vol aan je kleine spruit. In deze overweldigende en intense periode draag je maar beter goed zorg voor jezelf. Binnen Qinobi staat een gespecialiseerd multidisciplinair team klaar om je te ondersteunen in een vlot en volledig herstel na de bevalling.

postnataal

INDIVIDUEEL

TIP:

Je hospitalisatieverzekering dekt vaak meer dan je denkt! Niet alleen de opleg van je kinésessies kun je inbrengen.

Vraag gerust via mail een betaalbewijs voor de aankoop van je beurtenkaart of de aankoop van materiaal zoals sonde, staartbeenkussen, ... om in te brengen in je verzekering.

postnatale kin proudmom

 POSTNATALE KINESITHERAPIE

Na de zwangerschap leren we jou je lichaam terug aanvoelen, verzwakte spieren op te trainen en eventuele klachten te verhelpen. 

OSTEOPATHIE POSTNATAAL & BABY

De osteopaat kan u helpen en het herstel van uw lichaam versnellen.

Specifieke indicaties voor osteopathie na de zwangerschap kunnen zijn verzakking blaas-baarmoeder-darm, bekkenbodemruptuur, staartbeenklachten, verklevingen of littekenweefsel, urineverlies en pijn bij het vrijen.

De zwangerschap, bevalling en de positie van de baby in de buik hebben een grote invloed op het babylichaampje. Hierdoor kunnen op verschillende plaatsen spanningen ontstaan, voornamelijk thv de schedel en de wervelkolom. Deze spanningen kunnen de oorzaak zijn van diverse klachten. Via zachte osteopathische technieken aangepast aan het babylichaampje kunnen we deze spanningen wegnemen zodat je kindje optimaal kan ontwikkelen.

Een osteopatische check-up rond 4 weken kan klachten voorkomen. Bij klachten raden we je aan om sneller een afspraak te maken.

VOEDING bij BORSTVOEDING

Tijdens de periode van borstvoeding is jouw eetpatroon zeer belangrijk om jou en je kindje te voorzien van voldoende en de juiste voedingsstoffen. Laat je begeleiden door onze diëtiste voor een gezonde borstvoedingsperiode.

WAT NA ZWANGERSCHAPSDIABETES?

Vrouwen die gedurende hun zwangerschap te maken krijgen met zwangerschapsdiabetes hebben een hogere kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 op latere leeftijd. Onze diëtiste kan je ondersteunen en begeleiden bij het maken van bewuste voedingskeuzes om dit risico te verlagen en je algemene gezondheid te bevorderen.

BORSTVOEDING EN ALLERGIE BIJ BABY

Help, mijn kindje heeft een allergie en ik geef borstvoeding, wat nu?

Wanneer je kindje een allergie heeft en je borstvoeding geeft, kunnen bepaalde voedingskeuzes bij jou een belangrijke rol spelen in het beheersen van allergische reacties bij jouw kindje. Dit kan een uitdaging zijn om bepaalde voedingsmiddelen te mijden en een voedzaam en evenwichtig eetpatroon te hebben. Onze diëtiste kan jou verder helpen en gericht advies geven.

SEKSUOLOGIE

Seksuele problemen die kunnen voorkomen, zijn: pijn bij het vrijen, geen of sterk verminderde zin om te vrijen, vaginisme en erectiestoornissen. Hier stopt het uiteraard niet. Van zodra een mentale barrière of een fysiek ongemak het genot bij het vrijen beperkt of wegneemt, kan je bij een seksuoloog terecht. Bij bepaalde levensgebeurtenissen, zoals het krijgen van een kind of herstellende na een ingrijpende ziekte, kan er veel veranderen op seksueel vlak. Wanneer er vragen of zorgen hierover ontstaan, kan een seksuoloog helpen.

PSYCHOLOGIE

Tijdens de het prille ouderschap komt er veel op je af. Het is een bijzondere en tegelijk overweldigende periode: je maakt een mentale transformatie door van vrouw naar moeder, je wordt geconfronteerd met de zorgen voor je kind en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daarnaast verandert plots alles wat vertrouwd voelt in je leven: hoe je in je relatie staat, hoe je in je werk staat, hoe je in je vriendschappen staat. Soms heb je de neiging om geleefd te worden of heb je het gevoel te moeten overleven. Soms is te veel gewoonweg te veel.

Het kan dan erg verhelderend, confronterend, boeiend zijn om tijdelijk met iemand buiten je eigen netwerk in gesprek te gaan. Bij Lies en Sarah kan je terecht met allerhande mentale zorgen.

VOETREFLEXOLOGIE

Onze voeten weerspiegelen het hele lichaam: alle organen, het lymfestelsel, het bewegingsstelsel, het endocriene (hormonaal) stelsel, het ademhalingsstelsel, het zenuwstelsel,... Door reflexologie wordt het evenwicht tussen de verschillende systemen gestimuleerd en zorgt voor een goede werking van de organen. Het is het ultieme anti-stressmiddel, versterkt de weerstand en geeft goede ondersteuning bij zuiverings- en andere diëten. Het helpt het lichaam op een eenvoudige manier terug in harmonie te komen en zo de gezondheid te bevorderen. 

Osteo
seksuologie
psychologi proudmom
Voeding en borstvoeding
Na ZSdiabetes
BV en allergie baby
Postnat mssage
Bekkenbodemkiné
Babymassage
beweging

POSTNATALE GROEPSLESSEN

POSTNATALE WORKSHOPS

Babymssage

WORKSHOP   'BABYMASSAGE' 

10u30 - 11u30

26/06, 21/08, 23/10, 20/11 en  18/12/'24

Elke maand wordt op woensdag een workshop Babymassage ingepland in kleine groep. Babymassage haalt je even uit de drukte van het dagelijkse leven en zorgt voor een intens ouder-kind contact. 

De massage is geschikt voor kindjes van 6 weken tot 6 maand oud. 

Inbegrepen:

  • cursus met uitleg over de handgrepen adh van foto's

  • flesje massage-olie (geschikt voor de baby-huid)

30 euro

bottom of page