top of page

BEWEGING

Beweging

Binnen Qinobi hechten we veel belang aan beweging, zowel individueel als in groep. Niet alleen de kinesitherapie, maar ook een consult coaching en osteopathie bevatten vaak een stimulans tot bewegen. Groepslessen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en beweging ook op lange termijn zijn vruchten kan afwerpen.

  • Gespecialiseerde therapeuten

  • Beperkt aantal deelnemers

  • Correcte uitvoering en bewegingskwaliteit staan centraal 

  • Bij mooi weer: lees in open lucht 

  • een grote, goed uitgeruste zaal 

  • Divers aanbod, gaande van conditie tot core stability en flexibiliteit

  • Verschillende trainingsniveaus 

  • Een beurtenkaart die je voor alle lessen kan gebruiken
     

Praxis
Moving Mom'ents
Moving Mom
Gentle Pilates
Pilates
Zwangerschasyoga

PRAXIS

Praktische oefeningen voor de axis!
Je gaat aan de slag met je wervelkolom. Zonder te forceren maken we aan de hand van oefeningen de rug en de nek los. Gecombineerd met stretching en verstevigende oefeningen is deze les een boost voor je rug.


Heb je last van je nek of rug of wil je preventief werken aan een soepele wervelkolom, volg dan deze les bij Lore

Maandag 19u15 - 20u15

GENTLE PILATES

Wil je graag starten met pilates en de basisprincipes goed onder de knie krijgen? Of hou je meer van een pilatesles waar het tempo iets lager ligt? Kies dan voor de Gentle pilates.

Woensdag 19u15 - 20u15

Vrijdag 9u15 - 10u15

PILATES

Pilates is een bewegingsmethode die berust op de totale coördinatie van lichaam en geest. Met een sterke focus op de dieper gelegen spieren, de ademhaling en de kwaliteit van bewegen, is dit een uitstekende oefenmethode voor core-stability.

Het is aangeraden wekelijks pilates te volgen bij Hermien. Zo voel je en zie je je lichaam beetje bij beetje
veranderen!

Woensdag 20u30 - 21u30

Vrijdag 10u30 -11u30

GENTLE VINYASA YOGA

Op een zachte manier, bewegen we vlot op het ritme van onze ademhaling van de ene houding (asana) naar de andere. Steeds met respect voor jouw unieke lichaam en grenzen.

We bewegen traag, en nemen onze tijd om via ritmische bewegingen in de juiste houding te komen. Op deze manier kan jij volledig landen, en komen jouw ademhaling en lichaam helemaal in verbinding.

Je mobiliteit, flexibiliteit en kracht nemen toe, je gedachten worden rustiger.

Een milde les samen met Kathleen waarna je je helemaal zen én opgeladen voelt.

Dinsdag 19u15-20u15

RE-FEEL & RE-FUEL

In deze yogasessies vertragen we.

We geven ons over aan de ruimtes tussenin. We nemen tijd om te zijn en te voelen en vullen niet ieder moment.

We houden een houding aan voor een langere periode (tot 5 min). Helemaal ondersteund door en met behulp van props gaan we op zoek naar de rust en stilte binnenin.

We maken plaats voor ontspanning en zachtheid.

De houdingen werken op de diepere weefsels - de bindweefsels. Door de houdingen een langere tijd aan te houden maken we deze bedding van ons lichaam tegelijk langer én krachtiger.

Dinsdag 20u30-21u30

MOVING MOM

Maak terug contact met jouw lichaam na de zwangerschap en krijg het weer in vorm. We gaan aan de slag met uitdagende, maar aangepaste oefeningen zodat jij jouw (sport)activiteiten weer kan hervatten. Samen met Lore bouw je verder op de individuele postnatale sessies met aandacht voor bekkenbodem en diepe dwarse buikspieren.

Maandag 20u30-21u30

MOVING MOM'ENTS

Samen met onze ervaren kinesitherapeut, Farah, bieden we een speciale groepsles aan voor aanstaande moeders. Zwangerschap is een tijd van verandering en uitdagingen, maar het is ook een kans om gezond en actief te blijven. Deze groepsles is op maat gemaakt om tegemoet te komen aan de behoeften van zwangere vrouwen en hen te helpen zich energiek, sterk en comfortabel te voelen.

Woensdag 18u00 - 19u00

ZWANGERSCHAPSYOGA

Kathleen begeleidt je doorheen een aangename reeks houdingen die jou zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak ondersteunen in deze unieke periode.

 

Je ontdekt de kracht van je ademhaling. Het bewustzijn over je bekkenbodemspieren en de rest van je lichaam groeit. De verschillende houdingen helpen om je bekkenbodemspieren spontaan krachtiger en tegelijk ook zachter te laten worden. Ideaal als voorbereiding op je arbeid en bevalling.

Je neemt tijdens iedere sessie de tijd om in te tunen op je natuurlijke krachtbron, om je over te geven aan je aangeboren instincten en om je te verbinden met je kleine spruit.

 

Met korte, praktische tips voor thuis, neem je de wekelijkse yogasessies met je mee in je dagelijkse leven. Zo leef je met nog meer vertrouwen toe naar je arbeid, bevalling en de periode nadien.

Dinsdag 18u00 - 19u00

MAMA-BABY YOGA

Neem een momentje om te verbinden met je kindje via de lessenreeks mama-baby yoga.

 

In deze groepsles komt niet alleen postnatale yoga en beweging voor de mama's aan bod, maar ook zachte yoga-bewegingen voor baby's die aangepast zijn aan zijn/haar ontwikkeling.

Ideaal voor mama's met baby's vanaf 8 weken tot 9 maanden oud. Onder begeleiding van vroedvrouw en yogadocent Chloé.

Donderdag 13u30-14u30

Breng een tetradoek mee.

Start to vinysa
Mama bby yga
Refeel
Hermien is kinesist die ook Pilates lessen geeft
Farah is kinesist die prenatale groepslessen geeft
Lore is kinesist die postnatale groepslessen geeft
Kathleen Yogadocent
Chloé vroedvrouw en yogadocent voor mama-baby yoga

16 euro/les, 75 euro/5-beurtenkaart, 140 euro/10-beurtenkaart

Kaarten zijn onbeperkt geldig maar worden niet terugbetaald

bottom of page