top of page

BEWEGING

Beweging

Binnen Qinobi hechten we veel belang aan beweging, zowel individueel als in groep. Niet alleen de kinesitherapie, maar ook een consult coaching en osteopathie bevatten vaak een stimulans tot bewegen. Groepslessen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en beweging ook op lange termijn zijn vruchten kan afwerpen.

  • Gespecialiseerde therapeuten

  • Beperkt aantal deelnemers

  • Correcte uitvoering en bewegingskwaliteit staan centraal 

  • Bij mooi weer: lees in open lucht 

  • een grote, goed uitgeruste zaal 

  • Divers aanbod, gaande van conditie tot core stability en flexibiliteit

  • Verschillende trainingsniveaus 

  • Een beurtenkaart die je voor alle lessen kan gebruiken
     

Maandag

19:15

20:30

Dinsdag

18:00

19:15

20:30

Zwangerschapsyoga 

(Start 17/1, 28/2, 25/4 en 30/5)

Start to Vinyasa

Refeel & Refuel

Woensdag

10:30

18:00

19:15

20:30

Zwangerschapsyoga (start 2/11)

Moving Mom'ents (Start 11/1, 22/2, 19/4 en 24/5)

Gentle Pilates

Pilates

Vrijdag

9:15

10:30

Pilates
press to zoom
Gentle Pilates
press to zoom
Vinyasa
press to zoom
Pilates
press to zoom
1/1
Praxis
Moving Mom'ents
Gentle Pilates
Pilates
Moving Mom

UURROOSTER

Zwangerschasyoga

PRAXIS

Praktische oefeningen voor de axis!
Je gaat aan de slag met je wervelkolom. Zonder te forceren maken we aan de hand van oefeningen de rug en de nek los. Gecombineerd met stretching en verstevigende oefeningen is deze les een boost voor je rug.


Heb je last van je nek of rug of wil je preventief werken aan een soepele wervelkolom, volg dan deze les bij Dries

Maandag 19u15 - 20u15

MOVING MOM

Maak terug contact met jouw lichaam na de zwangerschap en krijg het weer in vorm. We gaan aan de slag met uitdagende, maar aangepaste oefeningen zodat jij jouw (sport)activiteiten weer kan hervatten. Samen met Dries bouw je verder op de individuele postnatale sessies met aandacht voor bekkenbodem en diepe dwarse buikspieren.

Maandag 20u30-21u30

GENTLE PILATES

Wil je graag starten met pilates en de basisprincipes goed onder de knie krijgen? Of hou je meer van een pilatesles waar het tempo iets lager ligt? Kies dan voor de Gentle pilates.

Woensdag 19u15 - 20u15

Vrijdag 9u15 - 10u15

PILATES

Pilates is een bewegingsmethode die berust op de totale coördinatie van lichaam en geest. Met een sterke focus op de dieper gelegen spieren, de ademhaling en de kwaliteit van bewegen, is dit een uitstekende oefenmethode voor core-stability.

Het is aangeraden wekelijks pilates te volgen bij Hermien. Zo voel je en zie je je lichaam beetje bij beetje
veranderen!

Woensdag 20u30 - 21u30

Vrijdag 10u30 -11u30

MOVING MOM'ENTS

Je bent zwanger en wil op een leuke manier in beweging blijven, maar weet niet goed hoe? Dan is deze groepsles op jouw lijf geschreven! Blijf actief tijdens je zwangerschap,  geniet van de voordelen van beweging als voorbereiding op de bevalling, leer bewust ontspannen en krijg contact met je wonderlijke lichaam die heel wat veranderingen ondergaat. 

Deze groepsles wordt gegeven in reeksen van 5 lessen waarbij elke les focust op een specifiek thema Sofie verzorgt de lessen rond ademhaling en relaxatie, Farah staat in voor de lessen aerobics, bekkenbodem, bekken, kracht en beweging.

Reeks van 5 start op 11/1, 22/2, 19/4 en 24/5

Woensdag 18u00 - 19u00

ZWANGERSCHAPSYOGA

Aurélie begeleidt je doorheen een aangename reeks houdingen die jou zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak ondersteunen in deze unieke periode.

 

Je ontdekt de kracht van je ademhaling. Het bewustzijn over je bekkenbodemspieren en de rest van je lichaam groeit. De verschillende houdingen helpen om je bekkenbodemspieren spontaan krachtiger en tegelijk ook zachter te laten worden. Ideaal als voorbereiding op je arbeid en bevalling.

Je neemt tijdens iedere sessie de tijd om in te tunen op je natuurlijke krachtbron, om je over te geven aan je aangeboren instincten en om je te verbinden met je kleine spruit.

 

Met korte, praktische tips voor thuis, neem je de wekelijkse yogasessies met je mee in je dagelijkse leven. Zo leef je met nog meer vertrouwen toe naar je arbeid, bevalling en de periode nadien.

 

Deze groepslessen worden gegeven in reeksen van 5. Zo krijgt  Aurélie de kans om jou en je zwangere lichaam goed te leren kennen en je op een heel persoonlijke manier te begeleiden.

Dinsdag 18u00 - 19u00

Start: 17/1, 28/2, 25/4 en 30/5

START TO VINYASA

Wil je graag yoga beoefenen maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan zijn deze lessen ideaal voor jou!

Elke les staan we stil bij 3 verschillende houdingen. We gaan dieper in op alignment van het lichaam, activatie en relaxatie binnen de houding. Deze houdingen nemen we nadien mee in korte flows. Herhaling is key want zo pikt jouw intelligente lichaam deze houdingen op en flow jij binnenkort moeiteloos door de leukste opeenvolging van houdingen. 

Elke les start en eindigt met een moment van gronden (ademhalingsoefening, ontspannende houding, visualisaties…).

Dinsdag 19u15-20u15

RE-FEEL & RE-FUEL

In deze yogasessies vertragen we.

We geven ons over aan de ruimtes tussenin. We nemen tijd om te zijn en te voelen en vullen niet ieder moment.

We houden een houding aan voor een langere periode (tot 5 min). Helemaal ondersteund door en met behulp van props gaan we op zoek naar de rust en stilte binnenin.

We maken plaats voor ontspanning en zachtheid.

De houdingen werken op de diepere weefsels - de bindweefsels. Door de houdingen een langere tijd aan te houden maken we deze bedding van ons lichaam tegelijk langer én krachtiger.

Dinsdag 20u30-21u30

Start to vinysa
Refeel
Pump&Jump

15 euro/les, 65 euro/5-beurtenkaart, 120 euro/10-beurtenkaart, 9 euro/online les

Kaarten zijn onbeperkt geldig maar worden niet terugbetaald

bottom of page