VOEDINGSADVIES

Als je de term voedingsadvies hoort, ga je al snel denken in termen van ‘vermageren’ en ‘diëten’. Voedingsadvies gaat echter veel verder. Soms is voeding zelfs een essentiële factor op weg naar genezing. Sommige ziektebeelden kunnen immers ontstaan vanuit een bepaald voedingspatroon of een bepaalde levensstijl, vanuit medicatiegebruik of stress, en soms spelen ook genetische factoren een rol. Bij diabetes, aanhoudende ontstekingen, hormonale klachten, slaapproblemen en ADHD wordt niet altijd meteen aan voedingsadvies gedacht, terwijl het toch een determinerende rol kan spelen.

 

INDIVIDUEEL VOEDINGSADVIES

 

Tijdens een eerste consult wordt uitgebreid de tijd genomen om je klachten in kaart te brengen. Indien nodig kunnen ook gerichte onderzoeken worden aangevraagd.

Een behandelplan bestaat vaak niet alleen uit voedingsadvies of het voorstellen van een dieet. Er is tevens aandacht voor stressreductie, motivatie en bewegingsadvies. Indien nodig wordt gewerkt met aanvullende suppletie of fytotherapie met gepersonaliseerde informatie via mail.

 

LEZINGEN VOEDING

VERHOOGDE BEHOEFTE AAN VOEDINGSSTOFFEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

18/03/2021

 

Het spreekt voor zich dat een volwaardige en gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap een absolute must is. Belastende producten dien je te mijden terwijl supplementen zoals vitamine B12 en foliumzuur dan weer aan te raden zijn. Met gepaste voeding kan je bovendien je gewicht en vetzuren in balans houden en kan je infecties als toxoplasmose en listeria voorkomen.

 

Deze lezing zit boordevol praktische adviezen om de zwangerschap optimaal door te komen. Naast de voeding bespreken we de typische zwangerschapskwaaltjes, het belang van rust en de behoefte aan liefde en aandacht.

DARMGEZONDHEID TIJDENS DE ZWANGERSCHAP EN DE GUNSTIGE EFFECTEN VAN DE BORSTVOEDING

29/04/2021

 

Tijdens de bevalling wordt de baby blootgesteld aan de vaginale- en darmflora die de toekomstige gezondheid van het kind beïnvloeden (bv. allergieën). Werken aan gezonde darmen door aangepaste voeding en supplementen is dus eerder plicht dan noodzaak. Ook na de bevalling dient de moeder op haar voeding te letten. Slechts op die manier wordt borstvoeding de meest gezonde voeding die er is. Het beschermt dan tegen infecties, stimuleert de ontwikkeling, zorgt voor emotionele binding en draagt bij tot een gezonde darmflora van het kind.

 

Een niet te missen lezing waar uitgebreid stilgestaan wordt bij de rol en werking van de darm bij moeder en kind, en hoe de darmflora te optimaliseren.

VOEDING EN IMMUNITEIT

28/01/2021

 

Het immuunsysteem beschermt ons tegen ongewenste indringers zoals microben, virussen en schimmels. Met een gezonde levensstijl kan je er voor zorgen dat jouw immuunsysteem optimaal wordt ondersteund. Een goed functionerend darmmicrobioom, maar ook organen, zoals een optimaal werkende  lever, spelen hierin een belangrijke rol. Nutritionele ondervoeding van onder andere vitamine D (zoals veel besproken in verband met Covid-19), enkele B-vitaminen en chronische stress hebben eveneens invloed op ons immuunsysteem.

GEZONDE VOEDING BIJ JONGE KINDEREN

25/02/21

 

De impact van voeding op de groei en de mentale en emotionele ontwikkeling van kinderen is heel groot. De meeste kinderen consumeren te veel tussendoortjes en dranken met fructose. Tekorten aan vitamines, mineralen en essentiële vetzuren kunnen leiden tot onder andere overgewicht, buikklachten, eczeem, verlaagde immuniteit, hoofdpijn, ADD en ADHD. Als ouder kunnen wij een gezond eetpatroon bij onze kinderen installeren en bevorderen.

FYBROMYALGIE EN (CHRONISCHE) PIJN: INTERACTIE MET VOEDING EN LEVENSSTIJL

20/05/2021

 

Fibromyalgie gaat gepaard met chronische pijn en stijfheid verspreid over het lichaam. De meest gevoelige plekken zijn aanwezig in de nek, heupen, schouders en handen. Maar ook obstipatie en slaapproblemen kunnen daar een gevolg van zijn. Serotonine is een hormoon en speelt een belangrijke rol bij het verminderen van angst en depressie, pijnstilling en regulatie van het slaap-waakritme. De natuurgeneeskunde heeft een duidelijk positief effect op de symptomen van fibromyalgie en chronische pijn.

ONDERSTEUNING TIJDENS DE MENOPAUZE MET EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

24/06/2021

 

Vanaf het 35ste levensjaar neemt de aanmaak van oestrogene hormonen geleidelijk af. Meer dan de helft van de vrouwen heeft tijdens de overgang last van typische overgangsklachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten, hoofdpijn, vaginale droogheid, libidoverlies en toename van buikvet. Daarnaast worden botontkalking (osteoporose) en hart- en vaatziekten extra risicofactoren. Tijdens de menopauze verandert de stofwisseling en de behoefte aan specifieke vitamines en mineralen wordt groter. Verandering in de voeding is daarom vrijwel altijd noodzakelijk. Ook is er heel wat suppletie op de markt die dit proces ondersteunen.

Intakegesprek: 75 euro voor 1.5 uur 

Vervolgconsult:  30 euro per halfuur of 55 euro per uur

Lezing: 30 euro per lezing van 3u 

© 2019 by QINOBI. Proudly created with Wix.com