top of page

BEWEGING

Beweging

Binnen Qinobi hechten we veel belang aan beweging, zowel individueel als in groep. Niet alleen de kinesitherapie, maar ook een consult coaching en osteopathie bevatten vaak een stimulans tot bewegen. Groepslessen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en beweging ook op lange termijn zijn vruchten kan afwerpen.

  • Gespecialiseerde therapeuten

  • Beperkt aantal deelnemers

  • Correcte uitvoering en bewegingskwaliteit staan centraal 

  • Bij mooi weer: lees in open lucht 

  • Een grote, goed uitgeruste zaal 

  • Divers aanbod, gaande van conditie tot core stability en flexibiliteit

  • Verschillende trainingsniveaus 

  • Een beurtenkaart die je voor alle lessen kan gebruiken
     

Moving Mom
Mama bby yga
Praxis
Moving Mom'ents
Gentle Pilates
Pilates
Zwangerschasyoga

GENTLE PILATES

Hou je meer van een pilatesles waar het tempo iets lager ligt? Heb je wel al de basisprincipes onder de knie, maar ben je nog niet zo goed getraind? Kies dan voor Gentle pilates.

Nog nooit Pilates beoefend? Kies dan voor 'Start to Pilates'.

Maandag

19u45 - 20u45

met Ashley

Woensdag

19u15 - 20u15

met Hermien

Vrijdag

09u15 - 10u15

met Hermien

YIN FLOW YOGA

Tijdens deze les staat verbinden met en thuiskomen in jouw lichaam centraal. Yin Flow is een zachte vorm van yoga waarbij je, luisterend naar jouw lichaam, flexibiliteit maar ook kracht en energie opbouwt.

Welkom in jouw wekelijks moment van opladen en ontspannen. 

Woensdag

9u15 - 10u15

met Gaëlle

PILATES

Pilates is een bewegingsmethode die berust op de totale coördinatie van lichaam en geest. Met een sterke focus op de dieper gelegen spieren, de ademhaling en de kwaliteit van bewegen, is dit een uitstekende oefenmethode voor core-stability.

Het is aangeraden wekelijks pilates te volgen bij Hermien. Zo voel je en zie je je lichaam beetje bij beetje veranderen!

Woensdag

20u30 - 21u30

Vrijdag

10u30 -11u30

met Hermien

GENTLE VINYASA YOGA

Op een zachte manier, bewegen we vlot op het ritme van onze ademhaling van de ene houding (asana) naar de andere. Steeds met respect voor jouw unieke lichaam en grenzen.

We bewegen traag, en nemen onze tijd om via ritmische bewegingen in de juiste houding te komen. Op deze manier kan jij volledig landen, en komen jouw ademhaling en lichaam helemaal in verbinding.

Je mobiliteit, flexibiliteit en kracht nemen toe, je gedachten worden rustiger.

Een milde les samen met Kathleen waarna je je helemaal zen én opgeladen voelt.

Dinsdag

19u15 - 20u15

met Kathleen

RE-FEEL & RE-FUEL

In deze yogasessies vertragen we.

We geven ons over aan de ruimtes tussenin. We nemen tijd om te zijn en te voelen en vullen niet ieder moment.

We houden een houding aan voor een langere periode (tot 5 min). Helemaal ondersteund door en met behulp van props gaan we op zoek naar de rust en stilte binnenin.

We maken plaats voor ontspanning en zachtheid.

De houdingen werken op de diepere weefsels - de bindweefsels. Door de houdingen een langere tijd aan te houden maken we deze bedding van ons lichaam tegelijk langer én krachtiger.

Dinsdag

20u30 - 21u30

met Kathleen

HERSTEL YOGA voor

ONCOLOGISCHE PATIËNTEN

Tijdens deze rustige en herstellende yoga kom je onder begeleiding tot rust.  Enerzijds ervaar je meer ontspanning in lichaam én geest. Anderzijds ervaar je terug meer kracht en energie en krijg je meer vertrouwen in jezelf en in jouw lichaam. 


Deze yoga sessies zijn gericht op het verhogen van de levenskwaliteit tijdens en na een kankertraject.  Yoga geneest geen kanker maar kan een goede aanvulling zijn op de zorg in het ziekenhuis.

Er is voldoende materiaal aanwezig om het lichaam te ondersteunen tijdens de les (matjes, stoelen, kussens, dekens, blokjes, …).

Maandag

vanaf 23/09

10u30 - 11u30

met Gaëlle

INDIVIDUAL YOGA

Je kan bij Gaëlle terecht voor individuele yoga(therapie). Eén op één sessies maken volledige aandacht voor jouw lichaam en welzijn mogelijk. Je kan je eigen tempo opbouwen en je eigen groeipad gaan. A.d.h.v. asana, bewuste beweging, ademhalingstechnieken en/of meditatie wordt de body – mind – soul verbinding versterkt, vertrekkende vanuit jouw persoonlijke behoeften en doelen. Op die manier kunnen klachten verminderen of leer je omgaan met de uitdagingen die klachten kunnen teweegbrengen. Het is een fijne en zelfbekrachtigende aanvulling op bestaande behandelingen.

Maandag

vanaf 23/09

€65/sessie

9U15 - 10u15

met Gaëlle

MOVING MOM

Maak terug contact met jouw lichaam na de zwangerschap en krijg het weer in vorm. We gaan aan de slag met uitdagende, maar aangepaste oefeningen zodat jij jouw (sport)activiteiten weer kan hervatten. Samen met Coralie bouw je verder op de individuele postnatale sessies met aandacht voor bekkenbodem en diepe dwarse buikspieren. Je kindje mag steeds meekomen, neem je draagzak mee, wippertjes en matjes zijn bij ons aanwezig!

TIP:

Vraag na aankoop van je beurtenkaart een betaalbewijs via mail om je beurten in te brengen in je hospitalisatieverzekering.

Dinsdag

11u00 - 12u00

met Coralie

ZWANGERSCHAPSYOGA

Kathleen begeleidt je doorheen een aangename reeks houdingen die jou zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak ondersteunen in deze unieke periode.

 

Je ontdekt de kracht van je ademhaling. Het bewustzijn over je bekkenbodemspieren en de rest van je lichaam groeit. De verschillende houdingen helpen om je bekkenbodemspieren spontaan krachtiger en tegelijk ook zachter te laten worden. Ideaal als voorbereiding op je arbeid en bevalling.

Je neemt tijdens iedere sessie de tijd om in te tunen op je natuurlijke krachtbron, om je over te geven aan je aangeboren instincten en om je te verbinden met je kleine spruit.

 

Met korte, praktische tips voor thuis, neem je de wekelijkse yogasessies met je mee in je dagelijkse leven. Zo leef je met nog meer vertrouwen toe naar je arbeid, bevalling en de periode nadien.

Dinsdag

18u00 - 19u00

met Kathleen

START TO PILATES

Wil je graag de grondbeginselen van pilates aanleren en een goede basis leggen voor al je toekomstige pilates trainingen? Heb je nog geen voorkennis of heb je nog nooit Pilates gevolgd? Volg dan deze les! Heb je alles onder de knie, dan schuif je gewoon door naar de 'Gentle Pilates'.

Maandag

18u30 - 19u30

met Ashley

PRIVATE PILATES

Heb je nood aan individuele begeleiding? Of wil je graag met een aantal vrienden of vriendinnen samen pilates beoefenen? In sessies van 45 minuten boek je voor jou alleen of samen met maximaal 3 andere mensen een privé pilates sessie in. Op maandagnamiddag kies je je sessie tussen 13u en 17u30.

1 pers = € 50

2 pers = € 70

3 pers = € 90

4 pers = € 100

Maandag

vrij te kiezen

met Ashley

VERDIEPENDE YOGAREEKS

VOOR VROUWEN

Vitaliteit en gezondheid vraagt aandacht voor de cyclische veranderingen die binnenin plaatsvinden.  Door aandacht te besteden aan het natuurlijk ritme en de yogapraktijk en levensstijl af te stemmen op de veranderingen tijdens de menstruatiecyclus, energieniveaus en het hormonale ritme kunnen vrouwen van alle leeftijden zichzelf ondersteunen op het pad naar meer vitaliteit en welbevinden. 


Tijdens deze reeks wordt tijd en ruimte gecreëerd om - aan de hand van een mix van yoga en meditatie, ademwerk en bewust bewegen - doorheen de sessies op ontdekking te gaan. 
Je ontdekt de wijsheid van yoga in de ruime zin van het woord, verbonden aan jouw natuurlijke ritme.  

Reeks van 4 lessen van 1u15

€75 voor de volledige reeks

Start op 25/09  (andere lessen op 2/10 - 9/10 - 16/10)

 

lessen kunnen niet gerecupereerd of verplaatst worden

Woensdag

10u30 - 11u45

met Gaëlle

Start to vinysa
Private Pilates
Start to Pilates
Re-Feel & Re-Fuel
yin flow yoga
yogareeks
onco yoga
Indiv Yoga
Voetreflexologie
Hermien is kinesist die ook Pilates lessen geeft
coralie kinesitherapeut
Kathleen Yogadocent
Ashley
Gaelle_edited.jpg

16 euro/les, 75 euro/5-beurtenkaart, 140 euro/10-beurtenkaart

Vergeet niet je voor elke les afzonderlijk in te schrijven.

bottom of page