MADE FOR MOM

 

Gedreven door passie is Qinobi in het bijzonder gespecialiseerd om vrouwen een veilige haven te bieden en hen te ondersteunen op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak.

PRE- en POSTNATALE KINESITHERAPIE

Klachten tijdens de zwangerschap of wil je begeleid worden om actief te blijven?
Ons team van gespecialiseerde kinesitherapeuten begeleidt jou tijdens en na de zwangerschap om tegemoet te komen aan jouw specifieke noden. En ook na de zwangerschap leren we jou je lichaam terug aanvoelen, verzwakte spieren op te trainen en eventuele klachten te verhelpen. 

OSTEOPATHIE en ZWANGERSCHAP

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam enorme veranderingen om het groeiend kindje te ondersteunen. Het lichaam van de zwangere vrouw moet zich voortduren aanpassen waardoor het lichaam heel wat stress ervaart. Hierdoor kunnen makkelijk klachten ontstaan. De osteopaat ondersteunt het natuurlijke proces van de zwangerschap en de geboorte door het lichaam te helpen zich aan te passen aan die veranderingen.

Soms is zwanger worden niet zo vanzelfsprekend. Osteopathie kan hierbij ondersteunend helpen. Hierbij wordt de functionele oorzaak van het probleem onderzocht. De beweeglijkheid van de baarmoeder, de doorbloeding en bezenuwing worden gestimuleerd. Zo is de omgeving van de baarmoeder zo optimaal mogelijk voor een zwangerschap, een pick-up of een terugplaatsing en innesteling.

BEWEEGREEKS   'MOVING MOM'ENTS' 
met Lore en Sofie

Je bent zwanger en wil op een leuke manier in beweging blijven, maar weet niet goed hoe? Dan is deze groepsles op jouw lijf geschreven! Blijf actief tijdens je zwangerschap,  geniet van de voordelen van beweging als voorbereiding op de bevalling, leer bewust ontspannen en krijg contact met je wonderlijke lichaam die heel wat veranderingen ondergaat. 

Deze groepsles wordt gegeven in reeksen van 5 lessen waarbij elke les focust op een specifiek thema (bekken, aerobics, bewegen en ademhaling, bekkenbodem en kracht, relaxatie). 

Woensdag 18:00-19:00

Start reeks 2022 :12/01, 09/03, 11/05

65 euro voor de volledige reeks

ONLINE GROEPSLES   'MOVING MOM' 
met Lore

Maak terug contact met jouw lichaam na de zwangerschap en krijg het weer in vorm. We gaan aan de slag met uitdagende, maar aangepaste oefeningen zodat jij jouw (sport)activiteiten weer kan hervatten.

Donderdag 10:30-11:30 en/of nadien herbekijken

9 euro per les

WORKSHOP   'BABYMASSAGE' 

8/12, 15/02, 20/04, 16/06

10:30 - 11:30

Elke 2 maand wordt een workshop Babymassage ingepland in kleine groep. Babymassage haalt je even uit de drukte van het dagelijkse leven en zorgt voor een intens ouder-kind contact. 

De massage is geschikt voor kindjes van 6 weken tot 6 maand oud. 

Inbegrepen:

  • cursus met uitleg over de handgrepen adh van foto's

  • flesje massage-olie (geschikt voor de baby-huid)

25 euro

WORKSHOP   'DUNSTAN BABY-TAAL'
met Sofie De Lille

8/02/22

20:00 - 21:30

Alle pasgeboren baby’s maken 5 reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Een geluidje voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak.
Het geeft ongelooflijk veel vertrouwen wanneer je de huilgeluidjes bij je kind leert herkennen, je baby geeft wat hij op dat moment nodig heeft en dan merkt dat je kindje zich weer content voelt. Ideaal tijdstip voor de workshop is tussen 30 en 38 weken zwangerschap. Ben je al bevallen en is je kindje ongeveer al 1 maand oud, dan kan je ook deelnemen. Je baby maakt deze huilgeluiden tot ongeveer de leeftijd van 4 maand. Je oefent van bij de geboorte met een actieve luisterhouding, een prachtige basis tussen ouder en kind.

30 euro per persoon of 50 euro per koppel

INTRODUCTIE   'BABY- en KINDERGEBAREN'
met Justine Aerts

15/03/22

19:30 - 21:30

Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Baby- en kindergebaren geef je het kind een stem waarmee het dit uit zichzelf kan doen. Door het ondersteunen van 1 á 2 woorden in je zin met een gebaar zal je al snel de vele voordelen ondervinden, zoals vroege wederzijdse communicatie, minder frustratie, het plezier van deze methode en nog veel meer. Tijdens een Gebarenstem-infosessie maak je kennis met de baby- en kindergebarenmethode. We leggen uit hoe het in z'n werk gaat, wat de voordelen zijn en hoe je er als ouder of verzorger meteen mee aan de slag kunt. Geen theoretische lezing, maar een interactief gebeuren doorspekt met leuke anekdotes en praktische tips. Met vragen en antwoorden en met de handen uit de mouwen - want je krijgt ook meteen 12 gebaren in de vingers.

De ideale leeftijd om te starten met baby-en kindergebaren is 6 maand.

40 euro per persoon of 60 euro per koppel

Meer info https://www.gebarenstem.be/

MINDFUL ZWANGER 
met Marie-Lotte Van Beveren

Start 30/04/22

Zaterdag 9:30 - 11:30

 

Tijdens de zwangerschap komt er veel op je af: allerhande medische testen, afspraken, regelingen, echo’s, lijstjes, keuzes, … . Daarnaast maak je ook een mentale transformatie door: die van vrouw naar moeder. Het is makkelijk om je overweldigd en gestresseerd te voelen. Mindfulness is een manier om ook tijdens deze periode te vertragen en tot rust te komen. Het helpt je flexibel op te stellen tijdens de zwangerschap, de bevalling en het prille ouderschap. Want vaak hebben we wel idee of beeld van hoe alles zal lopen, maar draait het in werkelijkheid (net iets) anders uit. Mindfulness draagt bij aan je emotionele en mentale veerkracht en helpt je hiermee om te gaan

WORKSHOPS COACHING
met Ina Faché

21/04/22     Workshop-reeks persoonlijke groei

 
 
 
 
 
Moving Mom'ents
 
 
 
 
KL-10.png