COACHING

Qinobi is niet enkel een huis voor kinesitherapie en beweging, we zetten ook in op persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt bij ons terecht voor individuele coachingssessies, loopbaanbegeleiding en een reeks workshops en lezingen die een inspiratiebron en een aanzet kunnen zijn om jezelf te ontplooien, dit zowel in de persoonlijke als in de zakelijke context.

 

INDIVIDUELE LIFE COACHING

 

Coaching helpt je dichter bij je kern te komen, dichter bij wat bij jou past, bij wat je bezielt, je energie geeft en doet leven.

Ik help je via inzichten die ene kleine stap te vinden die nodig is om te starten met wat je reeds in je hebt. Dikwijls is dat voldoende om de volgende bewegingen mogelijk te maken. Je ontwikkelt niet alleen een nieuwe blik door anders te leren kijken naar de werkelijkheid maar je leert ook anders omgaan met alledaagse levensvragen en levenssituaties. Belangrijk hierbij is dat je lichaam deze veranderingen ook begrijpt en kan meewerken anders kan het moeilijk in actie komen.

Een inzicht wordt dus niet enkel mentaal aangeleerd, maar ook al doende. Hiervoor maak ik gebruik van metaforen, visuele beelden en bewegingservaringen.

 

Aantal sessies? 

Het aantal sessies dat we samen doorlopen en het tempo wordt door jou bepaald en is afhankelijk van hoe snel veiligheid en vertrouwen opgebouwd worden.

LOOPBAANBEGELEIDING

 

Voor wie?

Vanaf 01/01/2020 zijn er nieuwe voorwaarden voor loopbaanbegeleiding:

Om in aanmerking te komen voor de loopbaancheques, moet je vanaf 1 januari 2020 minimum 7 jaar werkervaring hebben als werknemer of zelfstandige en heb je om de 6 jaar recht op 7 uur begeleiding.

Als je aan de voorwaarden voldoet, kost een loopbaancheque jou slechts € 40 per cheque voor 4u begeleiding.

Daarnaast heb je recht op een gratis kennismakingsgesprek.

Je werkgever hoeft hiervan niet op de hoogte te zijn

Kan je geen gebruik maken van de loopbaancheque van de VDAB, dan betaal je het coachtarief.

Alle voorwaarden vind je hier. 

WORKSHOPS

 

KENNISMAKING LOOPBAANBEGELEIDING

21/01/2021

06/05/2021

Op deze avond krijg je antwoord op alle praktische en inhoudelijke vragen rond loopbaanbegeleiding.

 

Wat komt aan bod?

  • Heb ik recht op loopbaanbegeleiding?

  • Wat kost loopbaanbegeleiding?

  • Waar kan ik loopbaancheques bestellen?

  • Wat houdt loopbaanbegeleiding precies in?
     

Zo krijg je een duidelijk beeld of loopbaanbegeleiding iets voor jou kan betekenen en zet je misschien de stap naar een loopbaan die je boeit, bezielt en doet leven!

VISION BOARD: WAT WIL JE VOOR JEZELF IN 2021?

05/01/2021

Het maken van een vision board is een krachtige manier die je kan helpen doelen en dromen daadwerkelijk te verwezenlijken. Weet je niet goed wat je wenst? Wat je dromen zijn? Waar je passies liggen en wat je eigenlijk wilt in dit leven? Je ontdekt het met deze oefening.

Door alles visueel te maken , haal je ze als het ware naar de realiteit.

Klaar om medeschepper te zijn van jouw toekomst?

PIEKEREN: BEWAAK JE ENERGIEPEIL

02/02/2021

Vaak piekeren we over dingen waarop we geen grip hebben of waarvoor we geen oplossing kunnen vinden. Het overgrote deel van de energie die piekeren opslorpt gaat niet naar de oplossing van het probleem, maar naar het uitvergroten en verdiepen ervan. Daarom is piekeren een ernstig energielek. Ons lichaam slaat dit op onder de vorm van stress en spanning die je steeds meer uitput of zelf ziek maakt. Blijf niet in de wachtkamer zitten terwijl het leven voorbij gaat: tijd voor ACTIE

ONZEKERHEID

02/03/2021

 

We worden momenteel gedwongen om anders om te gaan met tijd. Je kan dit ervaren als een zegen om te vertragen of de uitgestelde tijd bezorgt je leegtevrees.  Iets loslaten waar je geen controle over hebt maakt ruimte en tijd voor iets nieuws! Wat maakt nu dat je bereid bent om je gedrag en je levensstijl te veranderen? Bewust worden van jouw basisbehoeften die momenteel niet of te weinig ingevuld zijn, daar liggen jouw gevoeligheden.  Wat hindert je op jouw pad om voluit te kunnen leven?  

Ontdek in deze workshop wat je reeds in je hebt!

EEN NIEUW LEVEN, EEN NIEUWE GEZINSDYNAMIEK

06/04/2021

De geboorte van een kindje luidt een nieuwe levensfase in. Een ingrijpende verandering die je uit evenwicht kan brengen. Je nieuwe identiteit als moeder is misschien wel even ingrijpend als de komst van de baby. Het is een periode waarin veel bij elkaar komt; onzekerheid, angst, nieuwe keuzes in je leven maar ook de veranderde relatie met je partner. Je plek vinden ten opzichte van elkaar in een nieuwe gezinssituatie, afstemmen op elkaar en nieuwe rollen. Je leven bestaat uit dingen die “ moeten” en er blijft maar weinig tijd over voor jezelf. Op het ouderschap kan je best fysiek, emotioneel en mentaal voorbereiden. De inzichten en tips kan je direct toepassen in je dagdagelijks leven.

OMGAAN MET PIJN

04/05/2021

Leren omgaan met pijn en jouw leven zinvol invullen op een manier waar jij je goed bij voelt.

Een belangrijk thema in ons leven want het belemmert ons heel dikwijls te kunnen genieten. We hebben het hier zowel over fysieke pijn, als over emotionele en mentale pijn.

We hebben moeite om het te accepteren en willen er zo rap mogelijk vanaf. Medicatie alleen is echter geen duurzame oplossing. Als je wilt dat pijn je leven niet beheerst, is het belangrijk om goed in contact te staan met jezelf.

In deze workshop leer je hoe je anders met lichaamssignalen en gevoelens kan omgaan.

Geef jezelf de tijd om stil te staan bij wat jij belangrijk vindt en van daaruit bewuste keuzes te maken.  Een aanzet om nog meer te kunnen genieten van het leven!

JE PLEK INNEMEN IN HET LEVEN

1/06/2021

De belangrijkste verbinding die je aangaat, is die met de mensen om je heen, je familie in het bijzonder. Op je plek staan in je familiesysteem is heel belangrijk. Het is een onbewuste onderstroom in je leven die mee bepaald hoe jij je plek inneemt in jouw gezin, vriendenkring of in je werkomgeving. Deze systemische wetmatigheden herkennen in jouw familiesysteem zorgen dat je meer grip krijgt op jouw bestaan, authentieker leeft en het kan je leven plots een stuk lichter maken. De inzichten en oefeningen geven weer hoe alles verbonden is met elkaar en welke stappen je zelf kan ondernemen. Je gaat begrijpen waarom iets niet stroomt zoals je wil en waarom je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt.

Er verandert pas iets als jij ervoor kiest en jezelf  toont op een manier die bij jou past.

Individuele coachingsessies: 55 euro voor 1 uur 

Workshops (2,5 uur): 50 euro

Online workhsop (2,5 uur): 30 euro 

© 2019 by QINOBI. Proudly created with Wix.com