top of page

RELAXATIE

Of je nu instant nood hebt aan een rustmomentje of liever op een dieper niveau aan jezelf wil werken om minder snel overprikkeld te raken, bij relaxatie ben je aan het goede adres. De individuele relaxatiesessies brengen je terug in contact met je lijf. Je leert terug voelen en aanwezig zijn in dit moment. Ook bij (chronische) hyperventilatie en vaginisme is relaxatie aangewezen en ideaal om van de klachten af te raken.

Relaxatie

ONZE RELAXATIE-THERAPEUT

Femke

 

 

Relaxatietherapie heeft als doel terug voeling leren krijgen met je eigen lichaam, spanningen beter leren detecteren en je eigen grenzen leren kennen en bewaken. Via verschillende technieken leer je om die spanningen beter te kunnen loslaten of hoe je hiermee kan omgaan.

Bij een eerste consultatie luister ik naar je verwachtingen en brengen we samen je hulpvraag in kaart. Hierna zal je verschillende technieken aan den lijve kunnen ervaren om terug dichter bij jezelf te komen. De gehanteerde technieken worden steeds geëvalueerd om te bekijken of ze beantwoorden aan jouw noden. Met kleine of iets grotere veranderingen, wordt gezocht naar een aanpak met effect op korte en langere termijn.

Ik werk graag met een combinatie van lichaamsgerichte hands-on technieken en begeleide meditatie die je helpen contact te maken met het hier en nu. Daarnaast krijg je gerichte oefeningen mee rond bewustwording, zelfzorg en om rustmomenten doorheen de dag te leren inbouwen. Ook tips en adviezen rond beter slapen kunnen aan bod komen.

In een steeds sneller wordende wereld zoeken veel mensen een manier om innerlijke rust te vinden.

Patiënten komen bij mij voor heel uiteenlopende klachten. Ik heb een bijzondere affiniteit met burn-out, hyperventilatie, rouw en overspanning.

Femke kinesist

Relaxatiesessies duren steeds 1u en zijn op voorschrift voor de terugbetaling 

bottom of page