TEAM

IMG_1191_edited.jpg

MARIE-LOTTE VAN BEVEREN

KLINISCH PSYCHOLOOG EN MINDFULNESS TRAINER

In 2020 behaalde Marie-Lotte een doctoraat in de klinische psychologie aan de UGent met als focus de rol van positieve emoties en emotieregulatie voor het begrijpen van depressieve klachten. Vandaag de dag is zij nog steeds verbonden aan de UGent als praktijkassistente en verzorgt ze workshops rond emotieregulatie(training), mindfulness, perfectionisme, depressie en zelfcompassie. Ze is (co)auteur van verschillende artikelen en boeken rond deze topics. Marie-Lotte onderschrijft het belang van een gebalanceerde geest tijdens en na de zwangerschap. Ze ontwikkelde de afgelopen jaren een diepgaande interesse in het emotionele luik binnen de perinatale zorg. Binnen Qinobi verzorgt zij dan ook een acht weken durende mindfulnesstraining bedoeld voor zwangere vrouwen. Daarnaast kan je bij haar terecht voor allerhande mentale zorgen die je als mama (of papa) kan ondervinden.

Marjan selleslags

MARJAN SELLESLAGS

SEKSUOLOOG

Marjan studeerde in 2014 af aan de KU Leuven als master in de seksuologie. In de daaropvolgende jaren is Marjan aan de slag gegaan binnen de psychosociale hulpverlening als maatschappelijk werker waar ze zich verder bekwaamde in persoonlijke begeleidingen rond traumaverwerking en rouw in het kader van slachtofferschap. Daarnaast is Marjan de feeling met de seksuologie blijven onderhouden in een meer adviserende rol. Nu waagt ze de sprong als zelfstandig seksuologe bij praktijk Qinobi

Marjan creëert een veilige ruimte waar alles zonder oordelen gezegd kan worden en waar er samen wordt gewerkt aan relationele en persoonlijke groei op vlak van intimiteit en seksualiteit.

WhatsApp Image 2022-05-13 at 7.33_edited.jpg

FARAH BEN SIDHOM

KINESITHERAPEUT

Farah studeerde af in 2021 als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen bij kinderen aan de Universiteit van Gent. 

Tijdens haar opleiding groeide er naast haar passie voor kinderen ook een grote interesse voor de perinatale kinesitherapie. Al snel is ze aan de slag gegaan als pediatrisch kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze al enige tijd ervaring met het behandelen van bekkenbodemklachten, al dan niet gerelateerd aan de zwangerschap. Denk bv. aan stressincontinentie, moeilijke of onvolledige lediging van de blaas, verzakkingen en vaginisme. Deze problemen vragen namelijk om een specifieke behandeling. Tot slot kan je bij haar ook terecht voor pre- en postnatale kinesitherapie en begeleiding en manuele lymfedrainage.

Hermien Pattyn Kiné

HERMIEN PATTYN

KINESITHERAPEUT

In 2018 behaalde Hermien haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven.

Nu is ze hoofdzakelijk gespecialiseerd in manuele therapie, perinatale kinesitherapie, bekken- en rugpijn tijdens de zwangerschap, dry needling en respiratoire revalidatie bij kinderen en baby’s.

Naast individuele behandelingen geeft ze ook workshops babymassage en groepslessen gentle pilates/ pilates.

Ze vindt het belangrijk om te blijven bijleren en verder te specialiseren zodat ze uit een groot gamma aan vaardigheden beschikt om vervolgens een individueel, specifiek en adequaat behandelplan op te stellen. 

Nele Sohier Osteopaat

NELE SOHIER

OSTEOPAAT

Nele is erkend osteopaat en kinderosteopaat in opleiding. Ze behaalde haar master diploma in de osteopathie aan The International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Nele heeft een brede interesse en grote affiniteit voor het behandelen van kinderen, baby's en vrouwen voor, tijdens en na hun zwangerschap. Ze specialiseert zich momenteel in de osteopathie voor baby’s en kinderen. Je kan bij Nele terecht voor klachten rondom de zwangerschap alsook preventief bij een zwangerschapswens of fertiliteitsproblemen. Ook al heeft je baby geen klachten, een osteopathische check-up van je kindje kan ongemakken en klachten voorkomen.

Aline Declercq Podoloog

ALINE DECLERCQ

PODOLOOG

Aline is afgestudeerd in 2020 als podoloog met bijkomende opleiding ‘sportpodologie’ bij Voetvorm. Daarnaast studeert ze een post-bachelor kinderpodotherapie in Eindhoven. Een unieke opleiding die zich verdiept in de groei en ontwikkeling van kinderen.

Bij haar kan je terecht voor klachten ter hoogte van de voet, aan de knie, heup of rug die veroorzaakt kunnen worden door een verminderde functie van de voet.  Aan de hand van een klinisch onderzoek, spiertesten en een stap- of loopanalyse gaat zij na of er een link bestaat tussen de klacht en het biomechanisch functioneren.

 

Om de klachten ter hoogte van het onderste lidmaat aan te pakken wordt dit behandeld door middel van podologische zolen, specifiek schoenadvies en eventueel gerichte doorverwijzing naar kinesitherapie, osteopathie, fysisch geneesheer,…

 

Start je sportseizoen opnieuw of begin je binnenkort aan een nieuwe sport? Dan is preventief onderzoek aanbevolen. Op die manier worden risico’s in kaart gebracht en kunnen blessures vermeden worden.

Ina Faché Coach

INA FACHE

COACH

Ina is gecertificeerd life coach gespecialiseerd in burn-out/ bore-out en relaties (koppels en nieuw-samengestelde gezinnen). Als loopbaanbegeleider werkt ze samen met Centrum Open Mind (www.centrumopenmind.be). Je kan bij haar terecht voor inspirerende workshops en voor individuele begeleiding. Je mag een complete aanpak op maat verwachten. Ze communiceert op een verbindende maar directe manier, zacht en doordacht, maar met de nodige pit en uitdaging. In 1987 startte Ina haar loopbaan als klinisch laborant in het wetenschappelijk onderzoek en groeide door tot coördinator waar ze haar coaching skills verder verfijnde. Na verschillende jaren opleidingen te volgen brengt ze haar wetenschappelijke achtergrond, coach- en levenservaringen samen in één verhaal.

Life coach praktijk www.altejee-fache.be

Lore Callemin kiné

LORE CALLEMIN

KINESITHERAPEUT

Lore studeerde af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent in 2015. In 2016 volgde ze de postgraduaat opleiding van de Universiteit Gent als Manueel therapeut. Als Myofasciaal therapeut (Trigger vwz) gebruik ze Dry Needling waar nodig. 

Met deze uitgebreide basis focust ze nu vooral op peri-natale begeleiding (gezond zwanger zijn en bevallen) en bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap (Röst-therapy)

Daarnaast is ze ook geschoold als Yoga Teacher en kun je al eens wat yoga invloeden terugvinden in haar oefentherapie. Hierbij ligt de focus vooral op de combinatie van ademhaling en beweging.

Na enkele jaren te hebben gewerkt in een multidisciplinaire groepspraktijk besloot ze samen met Suzan Hantson een eigen praktijk op te richten. 

Suzan Hantson Kiné

SUZAN HANTSON

KINESITHERAPEUT

In 1999 studeerde Suzan af als Licentiaat in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie aan de KULeuven. Hieraan koppelde ze een opleiding osteopathie. Al snel bleek ze een affiniteit te hebben voor bekkenklachten. Ze bleef zich hierin specialiseren door bijscholingen te volgen. Schaambeenklachten, staartbeenklachten of blokkades van het bekken hebben voor haar dan ook geen geheimen meer. Om de patiënt holistischer te kunnen behandelen volgde ze eveneens een opleiding relaxatie en life coaching. In de behandeling van hyperventilatie en vaginisme integreert ze de opgedane kennis. Na verschillende jaren te hebben gewerkt binnen een multidisciplinaire groepspraktijk besloot ze in 2019 om samen met Lore Callemin een eigen praktijk op te starten.

Sofie De Lille 2_edited.jpg

SOFIE DE LILLE

KINESITHERAPEUT/RELAXATIETHERAPEUT

Sofie studeerde in 2004 af als Licentiaat in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Haar grote interessedomeinen zijn persoonlijke groei van de mens en ontwikkeling / hechting bij kinderen. Je kan bij Sofie terecht voor relaxatietherapie. Je leert er aandachtsoefeningen vanuit mindfulness en compassie die jou bewust maken van subtiele lichamelijke signalen. Je ontdekt hoe jouw lijf reageert op verschillende gedachten, emoties en afleidingen. Daarnaast past ze manuele technieken toe zoals Manuele lymfedrainage Vodder en fasciale technieken welke diep in jouw lichaam voor ontspanning en meer stroming zorgen. Je komt weer thuis in je lijf.

https://sofiedelille.be/

Vacatures

WIL JE ONS TEAM VERVOEGEN?

QINOBI IS IN VOLLE EXPANSIE!

Kinesitherapeut, voedingsdeskundige of andere aanvulling voor Qinobi? Neem gerust eens een kijkje bij onze openstaande vacatures of stuur ons een open sollicitatie!