top of page
Coralie Vanderghote
Loes Meulepas
Katrien Favere
Marjan Selleslags
Farah Ben Sidhom
Hermien Pattyn
Lies Clauwaert
Lies Vandevelde

TEAM

LIZE PARIDAENS

KINESITHERAPEUT

Lize studeerde in 2017 af aan de Vrije Universiteit Brussel als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. In 2019 behaalde ze het postgraduaat Manuele Therapie. Zij combineerde gedurende enkele jaren een job in het ziekenhuis met een job in de praktijk waarbij de focus op musculoskeletale klachten en sportletsels lag. Haar interesse in de perinatale kinesitherapie groeide sterk in de loop der jaren, met als hoogtepunt het behalen van de tweejarige postgraduaatsopleiding Pelvische Reëducatie en Perinatale kinesitherapie in 2023. Ze hoopt vrouwen in verschillende fasen van hun leven te kunnen bijstaan in het sterker worden van hun lichaam. Bij haar kan je terecht voor bekkenbodemgerelateerde klachten (incontinentie, verzakkingen, vaginisme,..), staartbeenpijnen, diastase na zwangerschap, pre- en postnatale begeleiding en revalidatie (al dan niet met de nadruk op sporthervatting) en bekken-en rugpijn tijdens en na de zwangerschap.

Master Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Postgraduaat Pelvische reeducatie en perinatale kinesitherapie  Interuniversitair

Postgraduaat Manuele Therapie

Yoga meets physio

Basismodule myofaciale therapie- dry needling

Bekkenbodemfit postnataal

Krachttraining voor hardlopers

Core Stability Training : integratie en toepassingen in de MSK oefentherapie

Powertalk C-section preparation and recorvery  

PowerTalk : Hands on with Pelvic pain: pathology, best evidence & techniques

Masterclass Coccyx pain

Diastasis - rehab strategies to improve outcome

Temporomandibular disorders

Lize Paridaens.jpg

FARAH BEN SIDHOM

KINESITHERAPEUT

Farah studeerde af in 2021 als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen bij kinderen aan de Universiteit van Gent. 

Tijdens haar opleiding groeide er naast haar passie voor kinderen ook een grote interesse voor de perinatale kinesitherapie. Al snel is ze aan de slag gegaan als pediatrisch kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze al enige tijd ervaring met het behandelen van bekkenbodemklachten, al dan niet gerelateerd aan de zwangerschap. Denk bv. aan stressincontinentie, moeilijke of onvolledige lediging van de blaas, verzakkingen en vaginisme. Deze problemen vragen namelijk om een specifieke behandeling. Tot slot kan je bij haar ook terecht voor pre- en postnatale kinesitherapie en begeleiding en manuele lymfedrainage.

Farah is in moederschapsrust van 1/08/'24 tem 31/12/'24.

Opleidingen

Master Kinesitherapie

Pelvic health for women 

Pelvic Masterclass

Basis dry-needling 

Expert course dry-needling: bekkenbodem 

Spotlight on pelvic floor birth trauma 

Prolaps

Snijzaal pelvische en gynaecologische dysfuncties

Hands on with pelvic pain

Masterclass coccyx pain

Vulval symptoms in Women's health C-section: preparation and recovery 

Farah kinesist

CORALIE VANDERGHOTE

KINESITHERAPEUT

In 2002 studeerde Coralie af als kinesitherapeut in de pediatrie aan de universiteit van Gent. Haar interesse in bekkenbodemrevalidatie ontspruitte tijdens een boeiende stage in pelvische revalidatie. Ze startte in een pediatrische praktijk, waar de interacties met kinderen en kersverse mama’s haar belangstelling voor het vakgebied van perinatale kinesitherapie verdiepten. Daarom besloot ze zich verder te specialiseren als pelvisch kinesitherapeut. Ze volgende diverse bijscholingen verdiepend in de postnatale revalidatie

Met haar specialisatie in postnatale bekkenbodem revalidatie brengt ze een schat aan kennis en ervaring om moeders te helpen na de bevalling. Ontmoet Coralie en ontdek hoe ze jou kan begeleiden op de weg naar een sterkere en gezondere postnatale herstelperiode. Daarnaast kan je bij haar terecht voor ademhalingstherapie bij baby's en jonge kinderen. 1 keer per maand verzorgt Coralie de workshop babymassage.

Opleidingen

Master Kinesitherapie

Van babymassage tot actieve baby gymnastiek 

Bekken opleiding 

BekkenbodemFIT postnataal

Pelvic Floor Workout for Kids

Respiratoire kinesitherapie bij kinderen en niet coöperatieve patiënten

coralie kinesitherapeut

LIES CLAUWAERT

KINESITHERAPEUT

RELAXATIE

Lies is master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij muskeloskeletale aandoeningen sinds 2009. Zij startte in loondienst en behandelde patiënten met uiteenlopende problemen, vnl met hydrotherapie. Zij ontwikkelde een voorkeur voor relaxatie tijdens de therapie en koppelde daar in 2013 een opleiding relaxatietherapeut aan vast. 

Als jonge mama ervaarde zij persoonlijk hoe belangrijk het is om tijd te maken voor ontspanning. Ze volgde enkele massagecursussen en verdiepte zich in de therapeutische effecten van essentiële oliën.

Bij haar kom je tot rust, maar leer je vooral jezelf ontspannen, fysiek en mentaal.

Opleidingen

Master Kinesitherapie

Relaxatietherapie

Aromatouch massage

Japanse gelaatsmassage

De complementaire aanpak bij chronische pijn, fibromyalgie, chronische vermoeidheid en whiplash 

Lies Clauwaert.jpg

HERMIEN PATTYN

KINESITHERAPEUT

In 2018 behaalde Hermien haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven.

Nu is ze hoofdzakelijk gespecialiseerd in manuele therapie, perinatale kinesitherapie, bekken- en rugpijn tijdens de zwangerschap, dry needling en respiratoire revalidatie bij kinderen en baby’s.

Naast individuele behandelingen geeft ze ook 2 keer per week gentle pilates en pilates.

Ze vindt het belangrijk om te blijven bijleren en verder te specialiseren zodat ze uit een groot gamma aan vaardigheden beschikt om vervolgens een individueel, specifiek en adequaat behandelplan op te stellen. 

Opleidingen

Master kinesitherapie

Postgraduaat manuele therapie 

Dry Needling

Röst therapie 

BekkenbodemFIT postnataal

Babymassage & babywelness

Van voelend en actief zwanger naar bewust bevallen en moeder zijn

Back to move: newmom naar fitmom

Pilates instructeur 

Bekken opleiding

Masterclass 'The Pregnant Pelvis'

Pelvic Rehab for Women

Healthy, Fit & Informed Pregnant

Hermien kinesist

LORE CALLEMIN

KINESITHERAPEUT

Lore studeerde af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent in 2015. In 2016 volgde ze de postgraduaat opleiding van de Universiteit Gent als Manueel therapeut. Als Myofasciaal therapeut (Trigger vwz) gebruik ze Dry Needling waar nodig. 

Met deze uitgebreide basis focust ze nu vooral op peri-natale begeleiding (gezond zwanger zijn en bevallen) en bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap (Röst-therapy)

Daarnaast is ze ook geschoold als Yoga Teacher en kun je al eens wat yoga invloeden terugvinden in haar oefentherapie. Hierbij ligt de focus vooral op de combinatie van ademhaling en beweging. Samen met Suzan Hantson stond ze aan de wieg van Qinobi.

Opleidingen

Master Kinesitherapie

Postgraduaat Manuele therapie

Röst therapie

Dry needling

Yoga teacher training

BekkenbodemFIT postnataal 

Back to move: new mom naar fit mom

Van voelend en actief zwanger naar bewust bevallen

Masterclass 'Coccyx Pain'

Pelvic rehab for women

Bekken bijscholing 

Facilitating Fertility Through Physio

Babymassage & -wellness

Lore kinesist

SUZAN HANTSON

KINESITHERAPEUT

PRAKTIJKHOUDER

In 1999 studeerde Suzan af als Licentiaat in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie aan de KULeuven. Hieraan koppelde ze een opleiding osteopathie. Al snel bleek ze een affiniteit te hebben voor bekkenklachten. Ze bleef zich hierin specialiseren door bijscholingen te volgen. Schaambeenklachten, staartbeenklachten of blokkades van het bekken hebben voor haar dan ook geen geheimen meer. Om de patiënt holistischer te kunnen behandelen volgde ze eveneens een opleiding relaxatie en life coaching. Na verschillende jaren te hebben gewerkt binnen een multidisciplinaire groepspraktijk besloot ze in 2019 om Qinobi op te starten. Je kan bij haar ook terecht als kinesitherapeut voor advies en begeleiding in de behandeling van bekkenklachten.

 

(voorlopige patiëntenstop)

Opleidingen

Bachelor Kinesitherapie

Osteopathie IAO 

Röst Therapy 

Pilates instructor

De heup grondig doorgelicht

Kinetic Control 

Stress- en relaxatie therapie & Life coach

Hyperventilatie ontkracht

Bekken opleiding

BekkenbodemFIT postnataal 

Masterclass 'Coccyx Pain'

Facilitating Fertility Through Physio

Pelvic Rehab for Women

The Pregnant Pelvis

Pelvic Health @ Menopause

Levensstijl & Chronische pijn

Dry-Needling basis

 

Suzan kinesist

LOES MEULEPAS

OSTEOPAAT

Loes behaalde in 2016 haar Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan Ugent. Het was voor haar een evidente keuze om aansluitend de studie osteopathie te starten. Sinds 2022 is ze afgestudeerd als osteopaat D.O en ook kinderosteopaat in opleiding. De mix van deze 2 zorgen ervoor dat Loes een brede kijk heeft op haar patiënten.

 

Als kinesitherapeute ontwikkelde ze doorheen de jaren extra expertise in oa. pre- postnatale revalidatie.  Bij haar kan je terecht met klachten voor, tijdens en na de zwangerschap maar ook met rug-/nekklachten.

 

Als osteopate specialiseerde ze zich in gynaecologische klachten en in de behandeling van baby’s en kinderen. Met je jongste spruit ben je bij haar dan ook aan het juiste adres voor een osteopatische check-up.

Opleidingen

Master Kinesitherapie

Osteopathie – FICO

Bekkenbodem fit postnataal 

Back to move: new mom naar fit mom

Healthy, fit and informed pregnant

Pelvic rehab for women

Bekken bijscholing 

First baby check osteopathie 

Basis dry needling

Bekkenbodem dry needling

Spotlight pelvic floor trauma  

Pelvic organ prolapse

Osteopathie bij baby’s – Panta Rhei

Loes meulepas

MARJAN SELLESLAGS

SEKSUOLOOG

Marjan studeerde in 2014 af aan de KU Leuven als master in de seksuologie. In de daaropvolgende jaren is Marjan aan de slag gegaan binnen de psychosociale hulpverlening. Daarnaast is Marjan de feeling met de seksuologie blijven onderhouden in een meer adviserende rol. In 2022 maakte Marjan de overstap en werkt ze nu als klinisch seksuoloog bij Qinobi. Marjan creëert een veilige ruimte waar alles zonder oordelen gezegd kan worden en waar er samen wordt gewerkt aan relationele en persoonlijke groei op vlak van intimiteit en seksualiteit.

Opleidingen

Master in de seksuologie

Marjan seksuoloog

LORE VERMEULEN

SEKSUOLOOG

Lore behaalde in 2015 haar master in de seksuologie aan de KU Leuven. Daarnaast behaalde ze een postgraduaat familiale en sociale bemiddeling en is ze sindsdien erkend bemiddelaar bij de Federale Bemiddelingscommissie. Ze is verbonden als vertrouwenspersoon/welzijnsmedewerker aan de Universiteit Gent en steun op een jarenlange ervaring over seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag, stress en conflict.

Sinds 2023 combineert ze haar job aan de UGent met een job als klinisch seksuoloog bij Qinobi. Het is haar passie om een veilig kader te creëren van waaruit open kan gesproken worden. Ze focust haar onder meer op seksualiteit voor, tijdens en na de zwangerschap, seksuele pijnproblemen en relationele zorgen waarbij omgaan met conflicten en communicatie binnen het koppel centraal staan. 

voorlopige patiëntenstop tot eind augustus 2024

Opleidingen

Master Seksuologie 

Postgraduaat familiale en sociale bemiddeling

Lore Seksuoloog

KATRIEN FAVERE

HORMOON- EN

MENOPAUZECOACH

Vrouwen terug in hun kracht zetten is haar zielsmissie. Je kunt dan ook bij haar terecht met al jouw vragen en klachten die verband houden met jouw vrouwelijke hormonen of jouw menstruatie, zeker als er de nodige stress bij komt kijken. Zowel tijdens je vruchtbare periode als tijdens de (peri)menopauze.

Ook jongere vrouwen met borstkanker vinden bij Katrien de nodige ondersteuning bij overgangsklachten. Zeker als die voorkomen ten gevolge van een chemobehandeling of gedurende anti-hormonale therapie.

Katrien luistert met haar volle aandacht naar je verzuchtingen en brengt uitgebreid al je symptomen in kaart. Ze is fan van een gepersonaliseerde en duurzame aanpak en kijkt samen met jou welk behandelingsplan haalbaar is op vlak van voeding, leefstijl en beweging. Haar uiteindelijke doelstelling is dat jouw stress snel vermindert en jij gezonder en vol zelfvertrouwen als vrouw door het leven gaat.

Opleidingen

Bachelor kinesitherapie 

Postgraduaat menopauzeconsulent

Erkend stress & burn-out coach Systemisch Coachen

NLP basic en Practitioner

Creatief en fysiek coachen

Behandelprotocollen vrouwenklachten

Katrien favere

LIES VANDEVELDE

BABY-, KINDER- &

JEUGDPSYCHOLOOG

Lies studeerde af als master in de klinische psychologie aan de universiteit Gent in 2018. Ze werkte een paar jaar in de jeugdzorg en hulpverlening en daar groeide haar passie voor kinderen en adolescenten. Bij turbulenties in de puberteit kunnen adolescenten, jongeren (+14) en hun ouders terecht in de spreekkamer van Lies. Lies biedt ook therapie aan voor kinderen.
Daarnaast rondde ze recent een universitaire opleiding 'psychoanalytische therapie bij kinderen' af. Tijdens deze opleiding deed ze onder andere heel wat extra kennis op over de psychische ontwikkeling van baby’s in relatie tot de ouders, wat bij haar een bijzondere interesse heeft gewekt. Lies organiseert bij Qinobi dan ook babyconsultaties voor ouders en baby's die het tijdens de eerste (cruciale) levensjaren wat lastig hebben.

Opleidingen

Master in klinische psychologie 

Psychoanalytische therapie bij kinderen

Lies vandevelde.jpg

SILKE WITTOUCK

DIËTISTE

Silke haar passie voor gezondheid en voeding is ontstaan door haar persoonlijke ervaring met huid-en darmproblemen vanaf een jonge leeftijd. In 2021 studeerde ze af als erkend diëtiste aan de co-hogeschool Odisee te Gent.

Met een holistische benadering luistert Silke graag naar jouw behoeften en gaat ze samen met jou aan de slag om gezonde, bewuste gewoontes in te bouwen. Je wordt op weg geholpen naar een meer gebalanceerd en energiek leven aan de hand van een doelgerichte aanpak en advies op maat.

Opleidingen

Bachelor Voedings- en Dieetkunde 

Master Management en Beleid van de Gezondheidszorg

FODMAP Dieet

Silke Wittouck

FRANCISKA VANLAUWE

VOETREFLEXOLOGE

Van opleiding is Franciska sociaal assistente en criminologe. Ze is werkzaam als buurtwerkster in de Brugse Poort.

Ze volgde verschillende cursussen en workshops die haar inzichten gaven (Live The Connection, bio-energetica, aromatherapie, verschillende yogavormen ...) in hoe deze wederzijdse invloed tussen lichaam en geest werkt. Ze volgde een opleiding tot voetreflexologie voor beginners en gevorderden bij Marleen Den Haese (CVO, Syntra). Zelf zwanger van haar 2de kind volgde ze de opleiding voetreflexologie tijdens de zwangerschap bij Heinrike Bergmans (Serafijn). De laatste, meer energetische opleiding, Zonreflex, volgde ze bij Mariëlle Van Zon. Zelf is ze heel nieuwsgierig naar wat er allemaal leeft in het veld van de complementaire geneeskunde en behandelswijzen en heeft bijgevolg al van heel veel geproefd. (EFT, EMDR, familieopstellingen, healing, reading,...) Iets dat nooit ophoudt: een leven lang leren! Al deze opgedane info en inzichten neemt ze mee in haar voetreflex-behandeling.

Voetreflexologie voor beginners en gevorderden bij Marleen Den Haese (CVO, Syntra)

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap bij Heinrike Bergmans (Serafijn)

Zonreflex bij Mariëlle Van Zon

Franciska Vanlauwe 2.jpg

ASHLEY TACK

PILATES INSTRUCTOR

In het dagelijkse leven werk ik met kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Mijn passie voor geestelijk welzijn bracht mij ertoe cognitieve gedragstherapie te studeren, waar ik een diepgaand inzicht kreeg in de verbinding tussen lichaam en geest. Deze verkenning bracht mij uiteindelijk in de wereld van pilates. Door middel van pilates help ik mensen hun kracht, flexibiliteit en houding te verbeteren door bewuste bewegings- en ademhalingstechnieken toe te passen.

Opleidingen

Cognitieve gedragstherapie

Pilates Instructor

Personal Coach

Ashley

KATHLEEN VISSERS

YOGATEACHER

Als werkende mama van 4 toffe kids kreeg Kathleen de yogakriebels in 2016 te pakken. Yoga was exact wat ze nodig had, even ontspannen in je eigen lichaam en geest. Ze werd met de dag enthousiaster én besloot om eens een opleiding te volgen. In 2021 studeerde ze af als Prana Vinyasa® yoga docente. Ondertussen geeft ze heel enthousiast les, en volgde reeds meerdere verdiepingsmodules, en breid ze het aanbod ook steeds verder uit naar aanvullende yogastijlen die ook allemaal internationaal door Yoga Alliance gecertificeerd zijn. 

Kathleen verzorgt bij Qinobi de lessen Zwangerschapsyoga, Gentle Vinyasa Yoga en Re-Feel & Re-Fuel Yoga.

https://www.yogalicious.be/

Opleidingen

Prana Vinyasa 

Zwangerschapsyoga

Kathleen Yogadocent

GAELLE DEJAEGHER

YOGADOCENT

Gaëlle is van jongs af aan geboeid door alles wat beweging, dans en yoga betreft. Zoekende naar manieren om tegelijk meer kracht te voelen, maar ook ontspanning en ruimte te ervaren.
Ondertussen geeft ze een 14-tal jaar yogales. Dit zowel aan gemengde groepen, als aan groepen specifiek naar vrouwen gericht.  Maar ook one-on-one sessies en sinds januari 2024 ook aan oncologische patiënten.  Ze gelooft in transformatie van binnen naar buiten en ziet dat dit proces cyclisch is, en rommelig kan -en mag - zijn.   Voor Gaëlle is het lichaam steeds de sleutel om dit te omarmen, en op die manier gegrond te kunnen blijven groeien in het leven. 

Gaëlle verzorgt binnen Qinobi de lessen Yin Flow Yoga, Herstel Yoga voor oncologische patiënten en verdiepende yogareeksen voor vrouwen.

https://www.moonifest.be/

Prana Yoga flow teacher training (Alberto Paganini)

Yoga teacher training (Robert Boustany)

Prajna yoga teacher training (Tias Little)
De-armouring training (De’an Matuka, Susanne Roursgaard, Sanna Sanita)

Hormoonyoga (Denise Pesch)

Life-coach Lifeprojects (Dirk Oellibrandt)

Yoga voor oncologische patiënten (Marianne Couderé)

Gaelle_edited.jpg

WIL JE ONS TEAM VERVOEGEN?

QINOBI IS IN VOLLE EXPANSIE!

Kinesitherapeut, osteopaat of andere aanvulling voor Qinobi? Neem gerust eens een kijkje bij onze openstaande vacatures of stuur ons een open sollicitatie!

Vacature en vrije sollicitaties

hiring_graphic_edited.jpg
Lore Callemin
Suzan Hantson
Kathleen Vissers
Lore Vermeulen
Silk Wittouck
Ashley Tack
Lize Paridaens
Franciska Vanlauwe
Gaëlle Dejaegher
bottom of page