top of page
Sarah
MARIELOTTE
MRJAN
FARAH
HERMIEN
FEMKE
NELE
INa

TEAM

Sarah psycholoog

SARAH BURVENICH

KLINISCH PSYCHOLOOG 

In 2002 studeerde Sarah af als klinisch psychologe aan de universiteit van Gent. In het kader van haar thesis “Cohesie en adaptatie bij gezinnen na de geboorte van het eerste kind” onderzocht ze de effecten van het eerstgeboren kind op de partnerrelatie.

Ze volgde gedurende 2 jaar de opleiding Gestalttherapie in het IVC te Kortrijk en studeerde af als Contextueel psychotherapeut aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Na een aantal werkervaringen richtte Sarah in 2016 haar eigen praktijk op waar ze met hart en ziel mensen begeleidde naar meer innerlijke vrijheid. Het verlangen naar werken in teamverband deed haar in 2022 overstappen naar de groepspraktijk Qinobi. Samenwerken met collega’s is voor haar verrijkend, het opent perspectieven en doet haar met een bredere blik kijken naar wat is en wat van daaruit al dan niet kan komen. In het werk van Sarah ligt de focus op de beleving van de cliënt. Wat de cliënt ervaart, wordt als uitgangspunt genomen.

Sarah is mama van 4 kinderen, haar gezin ervaart ze als een grote leerschool. Deze levenservaring is voor haar een houvast in het begeleiden van mensen.

Marie-Lotte psycholoog

MARIE-LOTTE VAN BEVEREN

KLINISCH PSYCHOLOOG EN MINDFULNESS TRAINER

In 2020 behaalde Marie-Lotte een doctoraat in de klinische psychologie aan de UGent met als focus de rol van positieve emoties en emotieregulatie voor het begrijpen van depressieve klachten. Vandaag de dag is zij nog steeds verbonden aan de UGent als praktijkassistente en verzorgt ze workshops rond emotieregulatie(training), mindfulness, perfectionisme, depressie en zelfcompassie. Ze is (co)auteur van verschillende artikelen en boeken rond deze topics. Marie-Lotte onderschrijft het belang van een gebalanceerde geest tijdens en na de zwangerschap. Ze ontwikkelde de afgelopen jaren een diepgaande interesse in het emotionele luik binnen de perinatale zorg. Binnen Qinobi verzorgt zij dan ook een acht weken durende mindfulnesstraining bedoeld voor zwangere vrouwen. Daarnaast kan je bij haar terecht voor allerhande mentale zorgen die je als mama (of papa) kan ondervinden.

Marjan seksuoloog

MARJAN SELLESLAGS

SEKSUOLOOG

Marjan studeerde in 2014 af aan de KU Leuven als master in de seksuologie. In de daaropvolgende jaren is Marjan aan de slag gegaan binnen de psychosociale hulpverlening als maatschappelijk werker waar ze zich verder bekwaamde in persoonlijke begeleidingen rond traumaverwerking en rouw in het kader van slachtofferschap. Daarnaast is Marjan de feeling met de seksuologie blijven onderhouden in een meer adviserende rol. Nu waagt ze de sprong als zelfstandig seksuologe bij praktijk Qinobi

Marjan creëert een veilige ruimte waar alles zonder oordelen gezegd kan worden en waar er samen wordt gewerkt aan relationele en persoonlijke groei op vlak van intimiteit en seksualiteit.

Farah kinesist

FARAH BEN SIDHOM

KINESITHERAPEUT

Farah studeerde af in 2021 als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen bij kinderen aan de Universiteit van Gent. 

Tijdens haar opleiding groeide er naast haar passie voor kinderen ook een grote interesse voor de perinatale kinesitherapie. Al snel is ze aan de slag gegaan als pediatrisch kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze al enige tijd ervaring met het behandelen van bekkenbodemklachten, al dan niet gerelateerd aan de zwangerschap. Denk bv. aan stressincontinentie, moeilijke of onvolledige lediging van de blaas, verzakkingen en vaginisme. Deze problemen vragen namelijk om een specifieke behandeling. Tot slot kan je bij haar ook terecht voor pre- en postnatale kinesitherapie en begeleiding en manuele lymfedrainage.

Hermien kinesist

HERMIEN PATTYN

KINESITHERAPEUT

In 2018 behaalde Hermien haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven.

Nu is ze hoofdzakelijk gespecialiseerd in manuele therapie, perinatale kinesitherapie, bekken- en rugpijn tijdens de zwangerschap, dry needling en respiratoire revalidatie bij kinderen en baby’s.

Naast individuele behandelingen geeft ze ook workshops babymassage en groepslessen gentle pilates/ pilates.

Ze vindt het belangrijk om te blijven bijleren en verder te specialiseren zodat ze uit een groot gamma aan vaardigheden beschikt om vervolgens een individueel, specifiek en adequaat behandelplan op te stellen. 

Femke kinesist

FEMKE VAN ESBROECK

KINESITHERAPEUT

Femke studeerde in 2012 af aan de Universiteit van Gent als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Aansluitend specialiseerde zij zich aan de Universiteit van Gent in de Manuele Therapie. In 2018 behaalde ze het getuigschrift voor Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen aan de KU Leuven. Vanuit een brede interesse heeft ze zich verder bijgeschoold in zwangerschapsbegeleiding, hyperventilatie en slaapproblemen. Met de reeds opgedane kennis en ervaring wil ze vrouwen op een holistische manier ondersteunen tijdens de pre- en postnatale periode.

Nele osteopaat

NELE SOHIER

OSTEOPAAT

Nele is erkend osteopaat en kinderosteopaat in opleiding. Ze behaalde haar master diploma in de osteopathie aan The International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Nele heeft een brede interesse en grote affiniteit voor het behandelen van kinderen, baby's en vrouwen voor, tijdens en na hun zwangerschap. Ze specialiseert zich momenteel in de osteopathie voor baby’s en kinderen. Je kan bij Nele terecht voor klachten rondom de zwangerschap alsook preventief bij een zwangerschapswens of fertiliteitsproblemen. Ook al heeft je baby geen klachten, een osteopathische check-up van je kindje kan ongemakken en klachten voorkomen.

Ina coach

INA FACHE

COACH

Ina is gecertificeerd life coach gespecialiseerd in burn-out/ bore-out en relaties (koppels en nieuw-samengestelde gezinnen). Als loopbaanbegeleider werkt ze samen met Centrum Open Mind (www.centrumopenmind.be). Je kan bij haar terecht voor inspirerende workshops en voor individuele begeleiding. Je mag een complete aanpak op maat verwachten. Ze communiceert op een verbindende maar directe manier, zacht en doordacht, maar met de nodige pit en uitdaging. In 1987 startte Ina haar loopbaan als klinisch laborant in het wetenschappelijk onderzoek en groeide door tot coördinator waar ze haar coaching skills verder verfijnde. Na verschillende jaren opleidingen te volgen brengt ze haar wetenschappelijke achtergrond, coach- en levenservaringen samen in één verhaal.

Life coach praktijk www.ateljee-fache.be

Lore kinesist

LORE CALLEMIN

KINESITHERAPEUT

Lore studeerde af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent in 2015. In 2016 volgde ze de postgraduaat opleiding van de Universiteit Gent als Manueel therapeut. Als Myofasciaal therapeut (Trigger vwz) gebruik ze Dry Needling waar nodig. 

Met deze uitgebreide basis focust ze nu vooral op peri-natale begeleiding (gezond zwanger zijn en bevallen) en bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap (Röst-therapy)

Daarnaast is ze ook geschoold als Yoga Teacher en kun je al eens wat yoga invloeden terugvinden in haar oefentherapie. Hierbij ligt de focus vooral op de combinatie van ademhaling en beweging.

Na enkele jaren te hebben gewerkt in een multidisciplinaire groepspraktijk besloot ze samen met Suzan Hantson een eigen praktijk op te richten. 

Suzan kinesist

SUZAN HANTSON

KINESITHERAPEUT

In 1999 studeerde Suzan af als Licentiaat in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie aan de KULeuven. Hieraan koppelde ze een opleiding osteopathie. Al snel bleek ze een affiniteit te hebben voor bekkenklachten. Ze bleef zich hierin specialiseren door bijscholingen te volgen. Schaambeenklachten, staartbeenklachten of blokkades van het bekken hebben voor haar dan ook geen geheimen meer. Om de patiënt holistischer te kunnen behandelen volgde ze eveneens een opleiding relaxatie en life coaching. In de behandeling van hyperventilatie en vaginisme integreert ze de opgedane kennis. Na verschillende jaren te hebben gewerkt binnen een multidisciplinaire groepspraktijk besloot ze in 2019 om samen met Lore Callemin een eigen praktijk op te starten.

Sophie vroedvrouw

SOPHIE VAN CAUWELAERT

VROEDVROUW

Sophie is de docent en creator van de cursus 'Positief bevallen met Hypnobirthing'. Ze is werkzaam als zelfstandig vroedvrouw bij 'Geborgen Geboorte'. Daar begeleidt ze ouders tijdens en na de zwangerschap en nadien. In 2020 werd ze gecertificeerd HypnoBirthing docent volgens de klassieke Mongan Methode. Sindsdien mocht ze al vele ouders voorbereiden op de geboorte van hun kindje. Als mede-oprichter van 'Samen voor Respectvolle Geboorte' besloot ze een eigen variant te ontwikkelen op de klassieke HypnoBirthing methode. Sophie legt sterk de nadruk op persoonlijke keuzevrijheid en biedt je handvatten om geïnformeerd beslissingen te maken. Ook besteedt ze de nodige aandacht aan de intense postpartum periode, waar ze een bijzondere affiniteit mee heeft.

Aurélie yoga

AURELIE DE MEYST

YOGATEACHER

Aurélie is een Yoga Alliance gecertificeerd yogadocent. Nadat ze gedurende 6 jaar intensief verschillende soorten yoga beoefende, besloot ze in 2020 haar passie te volgen door deel te nemen aan de 200H YTT bij True North Vinyasa. Sindsdien geeft ze met veel liefde en zorg vinyasa flow en restorative yogalessen waarin ze je graag op een nieuwe manier kennis laat maken met je lichaam en geest.

Daarnaast geeft Aurélie ook lessen zwangerschapsyoga. Ze combineert haar kennis als studente vroedkunde met de waardevolle inzichten van de 80H prenatal YTT die ze in 2021 volgde bij Arhanta Online Academy.  Zo neemt ze je op een deskundige manier mee in de wondere wereld van je zwangerschap en geeft ze je de tools om met een dieper vertrouwen toe te leven naar je arbeid, bevalling en de periode nadien.

Chloé vroedvrouw

CHLOE LEMONNE

VROEDVOUW/DOULA

Chloé is mama en yogadocente en heeft samen met Sophie vroedvrouwenpraktijk  ‘Geborgen Geboorte’ opgestart, waar ze werkzaam is als vroedvrouw en postpartum doula. Sinds de geboorte van haar tweede kindje is Chloé zich aan het focussen op massages en postpartum behandelingen. In haar werk wil Chloé je helpen om zelfzorg en geluk op de eerste plaats te zetten om zo je gelukkigste en meest vreugdevolle zelf te worden in de drukke wereld van vandaag. Jullie kunnen bij haar terecht voor een zwangerschapsmassage, een postnatale massage of een heerlijke relaxatiemassage.

Vacatures

WIL JE ONS TEAM VERVOEGEN?

QINOBI IS IN VOLLE EXPANSIE!

Kinesitherapeut, voedingsdeskundige of andere aanvulling voor Qinobi? Neem gerust eens een kijkje bij onze openstaande vacatures of stuur ons een open sollicitatie!

Lore
Suzan
SOFIE
Sophie
AURELIE
Chloé
bottom of page