top of page

WORKSHOPS/CIRKELS

Binnen Qinobi is er een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan workshops, cursussen en vouwencirkels die een aanzet kunnen zijn voor zij die zich verder willen ontplooien of op zoek zijn naar een bron van inspiratie om te groeien als mens.​

WORKSHOPS

babymassag

BABYMASSAGE - EN WELLNESS

Met Hermien

De massage is geschikt voor kindjes van 6 weken tot 6 maand oud. 

Inbegrepen:

  • cursus met uitleg over de handgrepen adh van foto's

  • flesje massage-olie (geschikt voor de baby-huid)

14/12, 15/2, 26/4, 14/6, 30/8

10u30 - 11u30

25 euro

Elke 2 maand wordt een workshop Babymassage ingepland in kleine groep. Babymassage haalt je even uit de drukte van het dagelijkse leven en zorgt voor een intens ouder-kind contact. Je leert tijdens de workshop een algemene massage aan met daarnaast een massage voor buikkrampjes en wat baby-yoga.

ZWANGERSCHAPSCURSUS 'POSITIEF BEVALLEN MET HYPNOBIRTHING'

met vroedvrouw Sophie

Les 1: Blauwdruk voor een positieve bevalling

Na de eerste les ken je de fases van het geboorteproces, de rol van het zenuwstelsel en je hormonen en heb je meer inzicht in je noden tijdens de bevalling.

Les 2: Van pijn naar kracht

We hebben het over pijn en wat het beïnvloed. Daarna overlopen we verschillende methoden om meer fysiek comfort te ervaren. We proberen ook dingen uit zoals massagetechnieken! We bespreken ook de voor- en nadelen van epidurale verdoving.

Les 3: Van angst naar vertrouwen 

De context waarin je bevalt en je mindset spelen een enorme rol. We bekijken hoe je de context in je voordeel kan laten spelen. Alle leden van het geboorteteam komen aan bod, met bijzonder veel aandacht voor de geboortepartner. We proberen ook enkele methoden uit om je mindset te verbeteren.

Les 4: Verbinden en communicatie

Tijdens deze sessie leer je het perspectief van de buikbaby beter kennen en ga je met hem of haar in verbinding. Daarnaast krijg je verschillende tools om in gesprek te gaan met je zorgverleners, zoals het geboorteplan. We oefenen ook op het communiceren van wensen en stellen van grenzen. 

Les 5: De Kraamtijd

Het stopt natuurlijk niet na de geboorte, dan begint het pas! In de laatste sessie krijg je daarom meer inspiratie over het gouden uur na de geboorte. Je krijgt tips en inzicht over de kraamperiode. We bespreken ook het borstvoedings avontuur zodat je hier met meer zelfzekerheid naartoe kan leven.

De cursus bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Zal je partner of iemand anders aanwezig zijn als steunfiguur tijdens de geboorte? Dan is die liefst elke sessie aanwezig. Een goed voorbereide geboortepartner is goud waard!

Start 8/6/23

19u15 - 21u15

€300 (€76,40 kan terugbetaald worden door je mutualiteit)

Een compleet traject waarbij jij en je geboortepartner gedurende 5 sessies de nodige informatie en tools meekrijgen om je eigen verhaal te maken van de bevalling. 

Je krijgt een helder beeld van het geboorteproces en hoe je dat optimaal kan ondersteunen. Naast de sessies krijg je ook opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Denk aan reflectievragen en ontspanningsoefeningen. 

De periode na de geboorte komt ook aan bod. Zo ga je ook een positieve kraamtijd tegemoet. Overweeg je het om borstvoeding te geven? Na de cursus ben je ook hier op voorbereid. 

hypno
workshops

VROUWENCIRKELS

Vrouwencirkel

VOOR MAMA'S & BABY'S

Vrouwencirkels zijn groepen vrouwen die hun verhalen vertellen in een veilige ruimte vol ondersteuning, zachtheid en zonder oordeel. Ze verwijzen naar een oude traditie om vrouwen samen te brengen op een plek die aan hen is gewijd, om de kleine en grote gebeurtenissen van hun leven - zoals onder andere het prille moederschap - te delen en te vieren. Tijdens deze momenten, waar de tijd even stilstaat, delen vrouwen hun verhalen, hun tranen, hun lach en hun stiltes. Vrouwencirkels brengen warmte, welzijn, troost en energie.

 

Onze vrouwencirkels staan open voor vrouwen en hun kindjes van 0 tot 1 jaar. Er worden 5 cirkels georganiseerd door onze vroedvrouw/doula Chloé, die telkens een ander thema belichten. Je hoeft niet perse mee te doen aan de 5 cirkels maar dit wordt wel sterk aangeraden. Alle onderwerpen kunnen in alle vrijheid en vertrouwelijkheid besproken worden.

 

Volgende thema’s komen chronologisch aan bod:

19/01: jouw geboorteverhaal

23/02: de matrecentie (of de overgang naar het moederschap)

23/03: zelfzorg voor mama’s

20/04: het concept van revillaging (bouw je dorp uit zodat je kan terugvallen op anderen)

25/05: het vinden van een nieuw evenwicht

Steeds van 10u45 tot 11u45

 

Beurtenkaart (65 euro/5-beurtenkaart, 120 euro/10-beurtenkaart) , kan ook gebruikt worden voor bewegingslessen

bottom of page