WORKSHOPS/LEZINGEN

Binnen Qinobi is er een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan workshops, webinars en lezingen die een aanzet kunnen zijn voor zij die zich verder willen ontplooien of op zoek zijn naar een bron van inspiratie om te groeien als mens.​

WORKSHOPS

HSP HERKENNEN EN ERKENNEN

Met Ina

In de 1ste workshop neemt Ina je mee in de HSP leefwereld. Veel hoog sensitieve personen hebben helemaal niet door wat ze allemaal ‘voelen’. Hoe snel ze beïnvloed worden door spanningen in de omgeving, energieverlies en veel meer. Ze zijn vaak over empathisch waardoor ze zichzelf telkens verliezen of zich afsluiten. Je komt te weten hoe gevoelig jouw zintuigen zijn en in bijzonder je ‘energie zintuig’, dat dient voor empathie en inlevingsvermogen. Je wordt je bewust hoe je zintuigen een invloed hebben op jouw gedrag. De inzichten worden op een ervaringsgerichte manier gebracht, zijn zeer verhelderend en een openbaring voor wie hoog sensitiviteit ervaart als een last.

In de workshop 2 gaat Ina op een inspirerende manier in op de zelfzorg die HSP personen nodig hebben. Door vele creatieve, praktische tips en oefeningen leer je jouw prikkelniveau en energie beter bewaken. Je begrijpt hoe je goed zorg kan dragen voor je zintuigen. Veel momenten om te delen, te reflecteren en te leren van elkaar. Een gezonde dosis humor is hier zeker op zijn plaats.

15/09 & 20/10

19u30 - 22u00

100 euro voor de 2 workshops

Interesse in het volgen van 1 workshop? Stuur een mailtje naar ina@ateljee-fache.be

Eén op de vijf mensen is hoog sensitief.

De zintuigen van een HSP (hoog sensitief persoon) zijn gevoeliger dan gemiddeld. De intensiteit van de prikkels is hoger en de verwerking ervan intenser.

WORKSHOPREEKS PERSOONLIJKE GROEI

Met Ina

10/11          Stress & veerkracht

Met praktische oefeningen en verhelderende inzichten wil deze workshop je bewust maken van wat je lichaam je vertelt.

17/11          Verantwoordelijkheid

Ontdek in deze workshop welke stoorzenders je steeds van je eigen pad afduwen, je gedrag beïnvloeden en hoe je die kan ombuigen naar constructievere acties.

24/11          Angst en verlangen

Leer je denkfouten ontmaskeren en ombuigen tot constructieve gedachten. Met eenvoudige oefeningen leer je jezelf beter te observeren en je potentieel verder te ontwikkelen.

01/12          Eigenwaarde

 

In deze workshop leer je stappen zetten naar meer zelfvertrouwen en krachtiger in het leven staan. Je leert je kwetsbaarheid als kracht gebruiken.

08/12          Keuzes

 

In deze workshop gaan we creatief aan de slag om keuzes te leren maken die energie geven in plaats van energie kosten.

Steeds van 19u30 tot 22u00

Weet je niet zeker of het iets voor jou is? Ben je geïnteresseerd en wil je graag eerst even kennismaken? Vraag vrijblijvend meer info of neem contact op met ina@ateljee-fache.be

250 euro voor de volledige reeks

In de workshopreeks persoonlijke groei word je ondergedompeld in de wereld van ervaringsgericht coachen. Een interactieve, complete manier van aanpak, waarbij naast de mentale kaders en inzichten ook een versterkende beleving wordt toegevoegd. Eenvoudige werkvormen met direct resultaat.

In elke workshop krijg je naast het thema ook een belangrijk deel op maat van de groep. Je ervaart de kracht van een groepsdynamiek.

De inzichten en tips kan je direct toepassen in je dagdagelijks leven.
Je ontdekt hoe je met meer veerkracht door het leven gaat.
De balans tussen zinvol en plezier. Een gezonde dosis humor is hier zeker op zijn plaats.
Kort gezegd: Een goeie investering in jezelf!

BABYMASSAGE - EN WELLNESS

Met Hermien

De massage is geschikt voor kindjes van 6 weken tot 6 maand oud. 

Inbegrepen:

  • cursus met uitleg over de handgrepen adh van foto's

  • flesje massage-olie (geschikt voor de baby-huid)

14/12, 15/2, 26/4, 14/6, 30/8

10u30 - 11u30

25 euro

Elke 2 maand wordt een workshop Babymassage ingepland in kleine groep. Babymassage haalt je even uit de drukte van het dagelijkse leven en zorgt voor een intens ouder-kind contact. Je leert tijdens de workshop een algemene massage aan met daarnaast een massage voor buikkrampjes en wat baby-yoga.

DUNSTAN BABYTAAL 

Met Sofie

Ideaal tijdstip voor de workshop is tussen 30 en 38 weken zwangerschap. Ben je al bevallen en is je kindje ongeveer al 1 maand oud, dan kan je ook deelnemen. Je baby maakt deze huilgeluiden tot ongeveer de leeftijd van 4 maand.

13/10

20u00 - 21u30

30 euro per persoon of 50 euro per koppel

Krijg vertrouwen en oefen een actieve luisterhouding vanaf de start.

Alle pasgeboren baby’s maken 5 reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Een geluidje voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Het geeft ongelooflijk veel vertrouwen wanneer je de huilgeluidjes bij je kind leert herkennen, je baby geeft wat hij op dat moment nodig heeft en dan merkt dat je kindje zich weer content voelt.

INTRODUCTIE BABY- EN KINDERGEBAREN

met Justine Aerts

Tijdens een Gebarenstem-infosessie maak je kennis met de baby- en kindergebarenmethode. We leggen uit hoe het in z'n werk gaat, wat de voordelen zijn en hoe je er als ouder of verzorger meteen mee aan de slag kunt. Geen theoretische lezing, maar een interactief gebeuren doorspekt met leuke anekdotes en praktische tips. Met vragen en antwoorden en met de handen uit de mouwen - want je krijgt ook meteen 12 gebaren in de vingers.

De ideale leeftijd om te starten met baby-en kindergebaren is 6 maand.

27/10

19u30 - 21u30

40 euro per persoon of 60 euro per koppel

Meer info https://www.gebarenstem.be/

Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Baby- en kindergebaren geef je het kind een stem waarmee het dit uit zichzelf kan doen. Door het ondersteunen van 1 á 2 woorden in je zin met een gebaar zal je al snel de vele voordelen ondervinden, zoals vroege wederzijdse communicatie, minder frustratie, het plezier van deze methode en nog veel meer.

ZWANGERSCHAPSCURSUS 'POSITIEF BEVALLEN MET HYPNOBIRTHING'

met vroedvrouw Sophie

Les 1: Blauwdruk voor een positieve bevalling

Na de eerste les ken je de fases van het geboorteproces, de rol van het zenuwstelsel en je hormonen en heb je meer inzicht in je noden tijdens de bevalling.

Les 2: Van pijn naar kracht

We hebben het over pijn en wat het beïnvloed. Daarna overlopen we verschillende methoden om meer fysiek comfort te ervaren. We proberen ook dingen uit zoals massagetechnieken! We bespreken ook de voor- en nadelen van epidurale verdoving.

Les 3: Van angst naar vertrouwen 

De context waarin je bevalt en je mindset spelen een enorme rol. We bekijken hoe je de context in je voordeel kan laten spelen. Alle leden van het geboorteteam komen aan bod, met bijzonder veel aandacht voor de geboortepartner. We proberen ook enkele methoden uit om je mindset te verbeteren.

Les 4: Verbinden en communicatie

Tijdens deze sessie leer je het perspectief van de buikbaby beter kennen en ga je met hem of haar in verbinding. Daarnaast krijg je verschillende tools om in gesprek te gaan met je zorgverleners, zoals het geboorteplan. We oefenen ook op het communiceren van wensen en stellen van grenzen. 

Les 5: De Kraamtijd

Het stopt natuurlijk niet na de geboorte, dan begint het pas! In de laatste sessie krijg je daarom meer inspiratie over het gouden uur na de geboorte. Je krijgt tips en inzicht over de kraamperiode. We bespreken ook het borstvoedings avontuur zodat je hier met meer zelfzekerheid naartoe kan leven.

De cursus bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Zal je partner of iemand anders aanwezig zijn als steunfiguur tijdens de geboorte? Dan is die liefst elke sessie aanwezig. Een goed voorbereide geboortepartner is goud waard!

Start 18/11/22

19u15 - 21u15

€300 (€76,40 kan terugbetaald worden door je mutualiteit)

Een compleet traject waarbij jij en je geboortepartner gedurende 5 sessies de nodige informatie en tools meekrijgen om je eigen verhaal te maken van de bevalling. 

Je krijgt een helder beeld van het geboorteproces en hoe je dat optimaal kan ondersteunen. Naast de sessies krijg je ook opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Denk aan reflectievragen en ontspanningsoefeningen. 

De periode na de geboorte komt ook aan bod. Zo ga je ook een positieve kraamtijd tegemoet. Overweeg je het om borstvoeding te geven? Na de cursus ben je ook hier op voorbereid. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

BEWUST OMGAAN MET STRESS

Word je meer bewust van je prikkelniveau en de gevolgen op jouw veerkracht!

Komt dit je bekend voor?

Je weet wel hoe uitdagend het is om in onze overprikkelende maatschappij te luisteren naar je lichaam, je lichaam te voelen en keuzes te maken die bij jou passen.

Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk het is dat wat je leert, je zelf ervaart en zelf ontwikkelt. Dit is duurzamer dan dat het je gevraagd of gezegd wordt.

Meestal vragen we hulp als een probleem zeer actief is. Toch is het beter preventief bezig te zijn. Als we goed voor onszelf zorgen kunnen we dat ook beter voor de ander.

Tijdens dit webinar krijg je inspiratie, inzichten en tips die je kan toepassen en oefenen in je dagdagelijks leven. Een goeie tijdsinvestering voor jezelf en begeleiden naar meer vrijheid en levensenergie!

30/08

19u30 - 21u00

 

15 euro

VAN KOPPEL NAAR KERSVERSE OUDER

Intimiteit en seksualiteit na de zwangerschap. 

Een kind krijgen staat gelijk aan een gelukzalige tijd, maar stelt ons tegelijkertijd voor één van de grootste uitdagingen als koppel. Deze mooie gebeurtenis houdt ook veranderingen in op seksueel en relationeel vlak. In deze webinar staat Marjan stil bij wat deze veranderingen kunnen zijn en wat kan helpen om hiermee om te gaan.

 

 

25/10

20u00 - 21u00

INFOMOMENT LOOPBAANBEGELEIDING

 

Op deze avond geeft Ina antwoord op alle praktische en inhoudelijke vragen rond loopbaanbegeleiding.

Zo krijg je een duidelijk beeld of loopbaanbegeleiding iets voor jou kan betekenen en zet je misschien de stap naar een loopbaan die je boeit, bezielt en doet leven!

Wat komt aan bod?

Heb ik recht op loopbaanbegeleiding?

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Waar kan ik loopbaancheques bestellen?

Wat houdt loopbaanbegeleiding precies in?

27/09/22 19:30-21:30

GRATIS

workshops

WEBINARS

MINDFUL MOM
met Marie-Lotte

 
IMG_3105.jpg

VOOR WIE?

We leven in een snelle wereld waarin vertragen soms moeilijk lijkt. Dagelijks word je geconfronteerd met tal van stresserende gebeurtenissen: op het werk, in ons sociale leven en thuis. Naast werknemer, vriendin en partner ben je ook moeder, word je binnenkort moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden. Dat is bijzonder en tegelijk ook uitdagend. Soms kan het zijn dat je de neiging hebt om geleefd te worden of het gevoel hebt te moeten overleven. Mindfulness leert je hiermee omgaan.

Ben je moeder, word je moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden? Dan is deze training iets voor jou!

WAT IS MINDFULNESS?

We leven in een snelle wereld waarin vertragen soms moeilijk lijkt. Dagelijks word je geconfronteerd met tal van stresserende gebeurtenissen: op het werk, in ons sociale leven en thuis. Naast werknemer, vriendin en partner ben je ook moeder, word je binnenkort moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden. Dat is bijzonder en tegelijk ook uitdagend. Soms kan het zijn dat je de neiging hebt om geleefd te worden of het gevoel hebt te moeten overleven. Mindfulness leert je hiermee omgaan.

Ben je moeder, word je moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden? Dan is deze training iets voor jou!

MINDFULNESSTRAINING

Mindfulness wordt doorgaans aangeleerd aan de hand van een Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma gecombineerd met elementen uit de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Dit programma bestaat uit een 8-weken durende opmerkzaamheidstraining waarvan wetenschappelijk werd aangetoond dat het werkt. Tijdens de training exploreer je verschillende thema’s die je helpen op je pad naar een bewuster leven en een betere levenskwaliteit. Dat doe je aan de hand van praatjes over verschillende thema’s, informele (bv. mindful eten, mindful wandelen) en formele (bv. zitten met aandacht voor de ademhaling) meditaties en het onderzoeken van je ervaringen tijdens je meditatiebeoefening.

WANNEER

8 bijeenkomsten op vrijdagavond 19u30 - 22u00

09/09 - De automatische piloot

16/09 - Omgaan met obstakels 

23/09 - Je grenzen leren kennen 

30/09 - Het landschap van stress

07/10 - Uitdagingen bewust beantwoorden

14/10 - Gedachten zijn geen feiten 

16/10 - Stiltedag (10u00-15u00)

21/10 - Hoe kan je voor jezelf zorgen?

28/10 - Mindfulness in jouw (nieuwe) leven

395 euro voor de 8 trainingsmomenten en stiltedag

mindfulness