top of page

OSTEOPATHIE

Osteopathie is een manuele onderzoeks-en behandelmethode. De osteopaat is opgeleid om op zoek te gaan naar de primaire oorzaak van lichamelijke klachten en bewegingsverliezen in het lichaam. Daarom worden verschillende systemen van het lichaam onderzocht: het bewegingsapparaat, orgaanstelsel en het zenuwstelsel. Het bewegen en functioneren van deze verschillende systemen moet in evenwicht zijn. Een lichaam in balans kan dit evenwicht bewaren. Het evenwicht kan verstoord worden door trauma, ongeval, stress of slechte voeding. Wanneer er bewegingsverliezen zijn kunnen deze op korte of langere termijn klachten geven.

OSTEOPATHISCH CONSULT 

Na een uitgebreid vraaggesprek gaat de osteopaat op zoek naar bewegingsverliezen in het hele lichaam via lichamelijk onderzoek. Vervolgens probeert de osteopaat de samenwerking tussen de verschillende weefsels te herstellen. Zo kan het lichaam zelf opnieuw in evenwicht komen. Hierdoor zal de klacht verminderen of verdwijnen. Een osteopaat maakt uitsluitend gebruik van zijn handen en gebruikt overwegend zachte technieken om bewegingsverliezen te herstellen. Alle technieken zijn aangepast aan de leeftijd en aard van de problematiek.

Osteopathie

WAARVOOR KAN IK TERECHT BIJ DE OSTEOPAAT?

zwangerschap

ZWANGERSCHAPSWENS

osteopathie prenataal

 

 

Soms is zwanger worden niet zo vanzelfsprekend. Osteopathie kan hierbij ondersteunend helpen. Hierbij wordt de functionele oorzaak van het probleem onderzocht. De beweeglijkheid van de baarmoeder, de doorbloeding en bezenuwing worden gestimuleerd. Zo is de omgeving van de baarmoeder zo optimaal mogelijk voor een zwangerschap, een pick-up of een terugplaatsing en innesteling.

POSTNATAAL HERSTEL

Osteopathie postnataalOok na de bevalling kan je terecht bij de osteopaat. De osteopaat kan u helpen en het herstel van uw lichaam versnellen.
Specifieke indicaties voor osteopathie na de zwangerschap kunnen zijn
verzakking blaas-baarmoeder-darm,
bekkenbodemruptuur,
staartbeenklachten,
verklevingen of littekenweefsel,
urineverlies en pijn bij het vrijen.

 

TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

OsteopathieTijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam enorme veranderingen om het groeiend kindje te ondersteunen. Het lichaam van de zwangere vrouw moet zich voortdurend aanpassen waardoor het lichaam heel wat stress ervaart. Hierdoor kunnen makkelijk klachten ontstaan. De osteopaat ondersteunt het natuurlijke proces van de zwangerschap en de geboorte door het lichaam te helpen zich aan te passen aan die veranderingen.

BABY'S en KINDEREN

Osteopathie baby

De zwangerschap, bevalling en de positie van de baby in de buik hebben een grote invloed op het babylichaampje. Hierdoor kunnen op verschillende plaatsen spanningen ontstaan, voornamelijk thv de schedel en de wervelkolom. Deze spanningen kunnen de oorzaak zijn van diverse klachten. Via zachte osteopathische technieken aangepast aan het babylichaampje kunnen we deze spanningen wegnemen zodat je kindje optimaal kan ontwikkelen.

Een osteopatische check-up rond 4 weken kan klachten voorkomen. Bij klachten raden we je aan om sneller een afspraak te maken.

Kinderen en baby's
FERTILITEIT
posnataal osteo

NELE SOHIER & LOES MEULEPAS

Nele
Loes Meulepas
bottom of page