top of page
seksuologie

WAT IS EEN SEKSUOLOOG?

Héél kort samengevat: Een seksuoloog is meestal een psycholoog, een arts of een maatschappelijk werker die zich heeft gespecialiseerd in seksuele problemen.

 

Maar wat verstaan we dan onder seksuele problemen?

Seksuele problemen die kunnen voorkomen, zijn: pijn bij het vrijen, geen of sterk verminderde zin om te vrijen, vaginisme en erectiestoornissen. Hier stopt het uiteraard niet. Van zodra een mentale barrière of een fysiek ongemak het genot bij het vrijen beperkt of wegneemt, kan je bij een seksuoloog terecht. Bij bepaalde levensgebeurtenissen, zoals het krijgen van een kind of herstellende na een ingrijpende ziekte, kan er veel veranderen op seksueel vlak. Wanneer er vragen of zorgen hierover ontstaan, kan een seksuoloog helpen.

Andere thema’s die aan bod kunnen komen, zijn: vragen over je seksuele voorkeur, het gevoel dat je genderidentiteit niet overeenstemt met je biologisch geslacht, enz.

HOE GAAT HET DAN PRECIES IN ZIJN WERK?

Tijdens het eerste gesprek – de intake – bekijkt de seksuoloog samen met jou wat jouw zorgen zijn, hoe je je daarbij voelt en wat je wil veranderen. Daarna bekijken jullie samen hoe je op jouw tempo het beste tot veranderingen kunt komen. Vaak bestaat de behandeling uit gesprekken tussen jou en de seksuoloog. Afhankelijk van het probleem geeft de seksuoloog oefeningen of opdrachten mee voor thuis. Voel je je comfortabeler om met je partner te komen, kan dat zeker ook.

Seksuologie

ONZE SEKSUOLOGEN

Marjan Selleslags seksuoloog

MARJAN SELLESLAGS

Marjan creëert een veilige ruimte waar alles zonder oordelen gezegd kan worden en waar er samen wordt gewerkt aan relationele en persoonlijke groei op vlak van intimiteit en seksualiteit.

Lore Seksuoloog

LORE VERMEULEN

Het is Lore haar passie om een veilig kader te creëren van waaruit open kan gesproken worden. Ze focust zich onder meer op seksualiteit voor, tijdens en na de zwangerschap, seksuele pijnproblemen en relationele zorgen waarbij omgaan met conflicten en communicatie binnen het koppel centraal staan. 

bottom of page