top of page

MENOPAUZE

Menopauze

Vrouwen van veertig en vijftigplussers. In de bloei van hun leven, hip, op hun best! Uit met vrienden, festivalleke doen, professioneel nog heel wat in hun mars. Toch kan de menopauze sluipend haar intrede doen en worden overgangsklachten vaak onderschat of krijg je zelfs een verkeerde diagnose. Worden ze echter op tijd opgemerkt, dan kunnen een multidisciplinaire aanpak en kleine aanpassingen in de levensstijl heel wat klachten verlichten.

Wat zijn mogelijke symptomen?

 • Concentratiestoornissen, breinmist, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen

 • Opvliegers

 • Minder goed slapen

 • Spierpijn

 • Stress 

 • Huid- en haarproblemen

 • Droge slijmvliezen 

 • Vermeerderen van je allergie 

 • Osteoporose

 • Laagje buikvet

 • Maar ook zaken waarvan je misschien niet wist dat ze tot de menopauze behoren
   

Het kan  nuttig zijn dat iemand je helpt deze te begrijpen en je toont hoe je ermee aan de slag kunt.

INDIVIDUELE SESSIES

Menopauze algemeen

Tijdens een menopauzeconsult neem ik je als menopauzeconsulente mee in de wonderlijke wereld van je vrouwelijke hormonen: waarvoor zijn deze belangrijk en welke zijn de effecten van hormoondaling op korte en lange termijn?

We schalen in in welke fase van de menopauze jij je bevindt en kijken hoe je best met je klachten kunt omgaan. Je krijgt heel wat uitleg over mogelijke behandelingen zoals bio-identieke hormonen en eventuele alternatieven, helemaal op jouw maat. Je leert alles over healthy aging, voeding, leefstijl en beweging en gaat naar huis met een gepersonaliseerd plan van aanpak, zodat je weer met meer energie en stralend in je kracht komt te staan.

Koertje 2.jpg

Kunstmatige menopauze

Soms kom je op een niet-natuurlijke wijze in de menopauze terecht, door ziekte of de daarbij horende behandeling. Anti-hormonale therapie bij hormoongevoelige borstkanker, beschadiging van je eierstokken door bestraling of een chirurgische ingreep…dit alles doet je oestrogeenniveau gevoelig dalen. De impact op jouw gezondheid, fysiek en mentaal, is niet te onderschatten.

Hoe jonger je bent, hoe ernstiger de gevolgen, zeker op lange termijn. Voor jouw jonge vriendinnen is de menopauze de 'ver-van-mijn-bed-show'. Ook al liggen ze wakker van jouw gezondheid, met opvliegers zijn ze nog niet bezig.

Bij mij kun je terecht met al je klachten, je twijfels, je angsten en je vragen.

Als menopauzeconsulente en coach geef ik je heel veel informatie over het nut en het effect van je behandeling en samen stellen we een behandelplan op vlak van voeding, leefstijl en beweging. Je leert wat er nu echt goed voor je is en hoe jouw energieniveau kan stijgen.

Bij mij komt niet je ziekte op de eerste plaats, maar vooral je totale gezondheid, zodat je weer krachtiger in het leven staat.

Consult Menopauze

(Peri)menopauze en stress

Als veertigplus vrouw kan de stress je overweldigen. Zoveel TO DO’s, zoveel 'moeten'. Je holt van de ene plek naar de andere, als een kip zonder kop, het lijkt niet op te houden. Geen tijd voor pauzes, je vindt de schakelaar om je knop uit te zetten niet meer, je blijft piekeren.

De perimenopauze lijkt hier nog een schepje bovenop te doen. Je lijkt wel jezelf niet meer, je slaapt zo slecht en je humeur maakt bokkesprongen.

Hoe geraak je uit dat 'hamsterwiel'? Hoe slaag je er in meer rust en plezier in te bouwen in je al zo drukke leven? En wat hebben je hormonen hiermee te maken?

Als menopauzeconsulente én stress- en burn-out coach kijken we waar je klachten echt vandaan komen. Rekening houdende met wat voor jou haalbaar is stel ik voor jou een plan van aanpak op, zodat je je snel weer meer in jouw kracht voelt staan.

koertje 1.jpg

''...''

"Dag Katrien, we zagen elkaar enkele weken geleden. Wat voelde het als ‘thuiskomen’! Ik voelde me echt goed na ons gesprek. Ondertussen ben ik 3 dagen aan het smeren. De dokter schreef me exact voor wat je me aanbevolen had. Binnen de uren voelde ik al een verschil! Een pompje en ik ben al een nieuwe mens! Vorige nacht heb ik ook voor het eerst nog eens echt goed geslapen. Ik kan beginnen aan mijn tweede jeugd! Bedankt voor je luisterend oor! De rust die je uitstraalde, de vakkennis, het erkend worden, het heeft er allemaal bij geholpen!"

GROEPSLESSEN TIJDENS DE MENOPAUZE

WORKSHOPS EN LEZINGEN

bottom of page