PREG-MOM

Je bent zwanger! Proficiat!

Waarschijnlijk kijk je al reikhalzend uit naar de geboorte van je kleine wonder. Bij Qinobi zetten we ons in voor een veilige en gezonde zwangerschap.

Ook al verloopt de zwangerschap niet altijd helemaal zoals je verwacht had en heb je een hoop angsten of vragen, bij Qinobi kun je terecht voor zowel fysieke als mentale en emotionele ondersteuning. 

Moving Mom'ents

INDIVIDUEEL

 

PRENATALE KINESITHERAPIE

Klachten tijdens de zwangerschap of wil je begeleid worden om actief te blijven?
Ons team van gespecialiseerde kinesitherapeuten begeleidt jou tijdens en na de zwangerschap om tegemoet te komen aan jouw specifieke noden.

OSTEOPATHIE en ZWANGERSCHAP

De osteopaat ondersteunt het natuurlijke proces van de zwangerschap en de geboorte door het lichaam te helpen zich aan te passen aan die veranderingen.

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Kom bij onze vroedvrouw Chloé Lemonne voor een deugdoende massage tijdens je zwangerschap.

PSYCHOLOGIE

Tijdens de zwangerschap komt er veel op je af. Het is een bijzondere en tegelijk overweldigende periode: je maakt een mentale transformatie door van vrouw naar moeder, je wordt geconfronteerd met de zorgen voor je kind en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daarnaast verandert plots alles wat vertrouwd voelt in je leven: hoe je in je relatie staat, hoe je in je werk staat, hoe je in je vriendschappen staat. 

Het kan dan erg verhelderend, confronterend, boeiend zijn om tijdelijk met iemand buiten je eigen netwerk in gesprek te gaan. Bij Marie-Lotte en Sarah kan je terecht met allerhande mentale zorgen.

 
 
 
Osteopathie tijdens de zwangerschap

BEWEGINGSLESSEN

 
 

BEWEEGREEKS   'MOVING MOM'ENTS' 
met Farah en Sofie

Je bent zwanger en wil op een leuke manier in beweging blijven, maar weet niet goed hoe? Dan is deze groepsles op jouw lijf geschreven! Blijf actief tijdens je zwangerschap,  geniet van de voordelen van beweging als voorbereiding op de bevalling, leer bewust ontspannen en krijg contact met je wonderlijke lichaam die heel wat veranderingen ondergaat. 

ZWANGERSCHAPSYOGA 
met Aurélie

Binnen de sessies zwangerschapsyoga begeleidt Aurélie jou doorheen een aangename reeks houdingen die jou zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak ondersteunen in deze unieke periode.

 

Je ontdekt de kracht van je ademhaling, het bewustzijn over je bekkenbodemspieren en de rest van je lichaam groeit. De verschillende houdingen helpen jouw bekkenbodemspieren daarbij om spontaan krachtiger en tegelijk ook zachter te worden. Ideaal in voorbereiding op jouw arbeid en bevalling.

Zwangeschapsyoga

WORKSHOPS

 
 

ZWANGERSCHAPSCURSUS 'POSITIEF BEVALLEN MET HYPNOBIRTHING'
Met vroedvrouw Sophie

Een compleet traject waarbij jij en je geboortepartner gedurende 5 sessies de nodige informatie en tools meekrijgen om je eigen verhaal te maken van de bevalling. 

Je krijgt een helder beeld van het geboorteproces en hoe je dat optimaal kan ondersteunen. Naast de sessies krijg je ook opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Denk aan reflectievragen en ontspanningsoefeningen. 

 

De periode na de geboorte komt ook aan bod. Zo ga je ook een positieve kraamtijd tegemoet. Overweeg je het om borstvoeding te geven? Na de cursus ben je ook hier op voorbereid.

WORKSHOP   'DUNSTAN BABY-TAAL'
met Sofie

Krijg vertrouwen  en oefen een actieve luisterhouding

Alle pasgeboren baby’s maken 5 reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Een geluidje voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak.
In deze workshop leer je de huilgeluidjes herkennen en krijg je meer vertrouwen door  tegemoet te kunnen komen aan de noden van je kindje.

INTRODUCTIE   'BABY- en KINDERGEBAREN'
met Justine Aerts

Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Baby- en kindergebaren geef je het kind een stem waarmee het dit uit zichzelf kan doen. Door het ondersteunen van 1 á 2 woorden in je zin met een gebaar zal je al snel de vele voordelen ondervinden, zoals vroege wederzijdse communicatie, minder frustratie, het plezier van deze methode en nog veel meer.

MINDFUL MOM 
Met Marie-Lotte

​We leven in een snelle wereld waarin vertragen soms moeilijk lijkt. Dagelijks word je geconfronteerd met tal van stresserende gebeurtenissen: op het werk, in ons sociale leven en thuis. Naast werknemer, vriendin en partner ben je ook moeder, word je binnenkort moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden. Dat is bijzonder en tegelijk ook uitdagend. Soms kan het zijn dat je de neiging hebt om geleefd te worden of het gevoel hebt te moeten overleven. Mindfulness leert je hiermee omgaan.

Ben je moeder, word je moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden? Dan is deze training iets voor jou!

WEBINAR 'VAN KOPPEL NAAR KERSVERSE OUDERS'
met Marjan

Intimiteit en seksualiteit na de zwangerschap. 

Een kind krijgen staat gelijk aan een gelukzalige tijd, maar stelt ons tegelijkertijd voor één van de grootste uitdagingen als koppel. Deze mooie gebeurtenis houdt ook veranderingen in op seksueel en relationeel vlak. In dit webinar staan we stil bij wat deze veranderingen kunnen zijn en wat kan helpen om hiermee om te gaan.

 
 
 
mindful mom
 

DE VERWENVAAS

De verwenvaas van Qinobi is een fleurige vaas van moeders voor moeders.