top of page

PSYCHOLOGIE

Als mens worden we doorheen ons leven geconfronteerd met heel wat uitdagingen op verschillende levensdomeinen zoals onder andere relatie, werk, gezin, familie, vriendschappen en gezondheid. Deze uitdagingen kunnen je kwetsbaarheden raken en je mentale veerkracht belasten met als gevolg het ontwikkelen van psychische klachten.

Kom je er zelf of met behulp van je omgeving (even) niet meer uit? Het kan dan erg verhelderend, confronterend, boeiend zijn om tijdelijk met iemand buiten je eigen netwerk in gesprek te gaan.

Psychologie
Psychologie

ONZE PSYCHOLOGEN

SARAH BURVENICH

Sarah_edited.jpg

Ik bekijk graag, samen met jou, wat jou bezighoudt. Waar loop je tegenaan? Wat drijft jou? Welke patronen belemmeren jou om voluit te leven?

 

Vastlopen kan verschillende redenen hebben. Je kan het gevoel hebben dat je niet toekomt aan de dingen die je zou willen doen, alsof iets jou tegenhoudt om volop te leven. Ook het dragen van lasten van anderen kan zorgen voor een verstoring in je innerlijk evenwicht. Je forceert jezelf en verliest voeling met wat goed is voor jou.

 

Het gevolg van dit vastlopen kan zijn dat je depressief of angstig wordt, een burn-out krijgt of het gevoel ervaart uit balans te zijn. Ook kunnen hierdoor relatieproblemen ontstaan of kan je lijden aan schijnbaar onverklaarbare lichamelijke klachten.

Individueel

Je ervaart gevoelens waar je geen raad mee weet en wil deze verder uitdiepen.

Je voelt je neerslachtig en wil opnieuw wat meer kracht ontwikkelen.

Je bent angstig of verdrietig en verlangt naar meer innerlijke houvast.

Je hebt nood aan verdieping.

Je bent in een nieuwe levensfase gekomen (door de geboorte van een kind, een scheiding, het overlijden van een familielid…) en kan moeilijk jezelf terugvinden.

Je ervaart kwetsuren uit het verleden die je beletten om relaties aan te gaan of in relaties te blijven.

Relationeel

Jullie gaan als koppel door een moeilijke periode en zijn op zoek naar een manier om jullie relatie te herdefiniëren.

Jullie voelen zich vervreemd van elkaar en zoeken een manier om mekaar terug te vinden.

De communicatie tussen jullie verloopt stroef en jullie verlangen ernaar om elkaar beter te begrijpen.

Jullie geraken steeds opnieuw verzeild in hetzelfde conflict en hebben het gevoel in een negatieve spiraal te zitten.

MARIE-LOTTE VAN BEVEREN

Marie-Lotte Van Beveren

Bij Marie-Lotte kan je terecht met allerhande mentale zorgen: het gevoel uit balans te zijn/jezelf kwijt te zijn, stemmingsklachten (overspanning, angst en depressieve klachten, burn-out), emotieregulatie problemen, het worstelen met extreem perfectionisme, parentale burn-out en vragen over (de overgang naar het) ouderschap.

MOMENTEEL GEEN NIEUWE AANMELDINGEN WEGENS ZWANGERSCHAP

Individueel

Marie-Lotte ontwikkelde de afgelopen jaren een diepgaande interesse in het emotionele luik binnen de perinatale zorg. Je kan bij haar terecht voor allerhande mentale zorgen die je als jonge mama of papa kan ondervinden.

Tijdens de zwangerschap en het prille ouderschap komt er namelijk veel op je af. Het is een bijzondere en tegelijk overweldigende periode: je maakt een mentale transformatie door van vrouw/man naar moeder/vader, je wordt geconfronteerd met de zorgen voor je kind en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daarnaast verandert plots alles wat vertrouwd voelt in je leven: hoe je in je relatie staat, hoe je in je werk staat, hoe je in je vriendschappen staat. Soms heb je de neiging om geleefd te worden of heb je het gevoel te moeten overleven. Soms is te veel gewoonweg te veel.

Mindfulness

We leven in een snelle wereld waarin vertragen soms moeilijk lijkt. Dagelijks word je geconfronteerd met tal van stresserende gebeurtenissen: op het werk, in ons sociale leven en thuis. Naast werknemer, vriendin en partner ben je ook moeder, word je binnenkort moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden. Dat is bijzonder en tegelijk ook uitdagend. Soms kan het zijn dat je de neiging hebt om geleefd te worden of het gevoel hebt te moeten overleven. Mindfulness leert je hiermee omgaan.

Mindfulness omvat de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu

Momenteel lopen er geen groepstrajecten Mindfullness. 

Psychologie
Psychologie

65 euro / sessie

bottom of page