PSYCHOLOGIE

Qinobi is niet enkel een huis voor kinesitherapie en beweging, we zetten ook in op persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt bij ons terecht voor individuele coachingssessies, psychologische begeleiding en loopbaanbegeleiding.

Marie-Lotte Van Beveren is klinisch psycholoog en geeft binnen Qinobi een Mindfulness-traject voor zwangere vrouwen.

 

INDIVIDUEEL

Als mens worden we doorheen ons leven geconfronteerd met heel wat uitdagingen op verschillende levensdomeinen: relatie, werk, gezin, familie, vriendschappen, gezondheid, enz. Deze uitdagingen kunnen je kwetsbaarheden raken en mentale veerkracht belasten met als gevolg het ontwikkelen van psychische klachten.

Ook tijdens de zwangerschap en het prille ouderschap komt er veel op je af. Het is een bijzondere en tegelijk overweldigende periode: je maakt een mentale transformatie door van vrouw/man naar moeder/vader, je wordt geconfronteerd met de zorgen voor je kind en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daarnaast verandert plots alles wat vertrouwd voelt in je leven: hoe je in je relatie staat, hoe je in je werk staat, hoe je in je vriendschappen staat. Soms heb je de neiging om geleefd te worden of heb je het gevoel te moeten overleven. Soms is te veel gewoonweg te veel.

 

Bij Marie-Lotte kan je terecht met allerhande mentale zorgen: het gevoel uit balans te zijn/jezelf kwijt te zijn, stemmingsklachten (overspanning, angst en depressieve klachten, burn-out), emotieregulatie problemen, het worstelen met extreem perfectionisme, parentale burn-out en vragen over (de overgang naar het) ouderschap.

Klop gerust ook aan als je met (kleine) twijfels of vragen zit. Een gesprek kan opluchten!

Graag wat meer informatie? Stuur een mailtje naar marielotte@peaceofmary.com

MINDFUL MOM

VOOR WIE?

We leven in een snelle wereld waarin vertragen soms moeilijk lijkt. Dagelijks word je geconfronteerd met tal van stresserende gebeurtenissen: op het werk, in ons sociale leven en thuis. Naast werknemer, vriendin en partner ben je ook moeder, word je binnenkort moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden. Dat is bijzonder en tegelijk ook uitdagend. Soms kan het zijn dat je de neiging hebt om geleefd te worden of het gevoel hebt te moeten overleven. Mindfulness leert je hiermee omgaan.

Ben je moeder, word je moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden? Dan is deze training iets voor jou!

 

Mindfulness omvat de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je kan het woord het beste vertalen met ‘aandachtigheid’ of ‘opmerkzaamheid’. Mindfulness helpt je te vertragen en een beter inzicht te krijgen in de vaak automatische stroom van gevoelens en gedachten door je aandacht bewust te sturen. Het is een erg krachtige methode om actief te werken aan je bewustzijn en daardoor ook je levenskwaliteit. Met mindfulness leef je namelijk intenser en bewuster: je kan je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker, je kan beter omgaan met stress, je geest wordt rustiger, je kan beter je grenzen bewaken, je leert beter voor jezelf te zorgen en je leert bewuster keuzes maken in plaats van te leven op automatische piloot. Kortom, met mindfulness creëer je een nieuwe balans in je leven waarin het moederschap een plaatsje kreeg, krijgt of zal krijgen.

Mindfulness wordt doorgaans aangeleerd aan de hand van een Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma gecombineerd met elementen uit de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Dit programma bestaat uit een 8-weken durende opmerkzaamheidstraining waarvan wetenschappelijk werd aangetoond dat het werkt. Tijdens de training exploreer je verschillende thema’s die je helpen op je pad naar een bewuster leven en een betere levenskwaliteit. Dat doe je aan de hand van praatjes over verschillende thema’s, informele (bv. mindful eten, mindful wandelen) en formele (bv. zitten met aandacht voor de ademhaling) meditaties en het onderzoeken van je ervaringen tijdens je meditatiebeoefening.

 

 

8 bijeenkomsten op vrijdagavond 19u30 - 22u00

09/09 - De automatische piloot

16/09 - Omgaan met obstakels 

23/09 - Je grenzen leren kennen 

30/09 - Het landschap van stress

07/10 - Uitdagingen bewust beantwoorden

14/10 - Gedachten zijn geen feiten 

16/10 - Stiltedag (10u00-15u00)

21/10 - Hoe kan je voor jezelf zorgen?

28/10 - Mindfulness in jouw (nieuwe) leven

395 euro voor de 8 trainingsmomenten en stiltedag

WAT IS MINDFULNESS?

WANNEER?

psychologie

MARIE-LOTTE VAN BEVEREN

IMG_1191.jpg

Marie-Lotte is klinisch psychologe en mindfulnesstrainer en ontwikkelde de afgelopen jaren een diepgaande interesse in het emotionele luik binnen de perinatale zorg.