KINESITHERAPIE

De kinesitherapeuten binnen Qinobi hebben elk hun eigen specialisaties. Zo verzekeren ze complementaire zorg. In een eerste consult wordt in samenspraak met de patiënt een persoonlijke behandeling voorgesteld waarbij manuele technieken gecombineerd worden met een actieve aanpak.

 

SPECIALISATIES

Algemene kinesitherapie

Gewrichtsklachten, ontstekingen spier-pees apparaat, post-operatieve revalidatie

Rug -en Nekklachten

Via een combinatie aan behandeltechnieken (manuele therapie, osteopathische technieken, oefentherapie,..) wordt een behandelplan op maat opgesteld voor jouw klachten.

Bekkenklachten

Denk aan:

- Bekkeninstabiliteit tijdens of na de zwangerschap

- Pijn op het schaambeen, het stuitje, de liezen en de lage rug

- Klachten in het zitvlak of op de heupen.

 
 
 

Perinatale Kinesitherapie

Begeleiding tijdens de zwangerschap bij klachten en ter voorbereiding op de bevalling.

Aangepaste oefentherapie na de bevalling om contact met het lichaam te hervinden en het lichaam weer in vorm te krijgen.

Myofasciale Therapie - Dryneedling

Myofasciale Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten die via specifieke behandeltechieken behandeld worden.

Relaxatie

Bij ons kan je terecht voor zowel individuele therapie als voor groepslessen relaxatie. Ga je voor het instant relax gevoel? Of wil je liever dieper aan jezelf werken om minder snel overprikkeld te raken? Het kan allemaal!

 
 
 
 
 
 

Ademhalings-kinesitherapie

Onze kinesitherapeute Hermien is gespecialiseerd in ademhalings- kinesitherapie bij baby's en kindjes. Via neusspoeling en autogene drainage  helpt ze de longen  te zuiveren van overtollige slijmen bij acute en chronische respiratoire aandoeningen.

Hyperventilatie

Hyperventilatie is een schreeuw van het systeem om de te grote en vaak langdurige belasting op lichaam en geest een halt toe te roepen. Via een specifiek revalidatieprogramma leer je de klachten opvangen en voorkomen, ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten en word je een andere levensfilosofie bijgebracht. 

Vul de vragenlijst onderaan de pagina in voor meer inzicht in jouw klachtenpatroon.

Individuele yogabegeleiding

Wil je starten met Yoga maar weet je niet goed hoe je hier moet aan beginnen? Klachten tijdens jouw Yoga-practice? Of word je graag individueel begeleid om specifieke Asana's en Flows aangeleerd te krijgen?
 

Wij werken als gedeconventioneerde kinesitherapeuten 

Tarieven worden aangepast bij een verhoogde tegemoetkoming