top of page

KINESITHERAPIE

De kinesitherapeuten binnen Qinobi hebben elk hun eigen specialisaties. Zo verzekeren ze complementaire zorg. In een eerste consult wordt in samenspraak met de patiënt een persoonlijke behandeling voorgesteld waarbij manuele technieken gecombineerd worden met een actieve aanpak.

Kinesitherapie

SPECIALISATIES

Prenatale begeleiding

Prenatale begeleiding

Natuurlijk wil je goed voorbereid aan de bevalling starten. Via ademhalingsoefeningenbeweegtips, 

bekkenbodemoefeningen, en het aanleren van verschillende arbeidshoudingen en perstechniek bieden we de nodige ondersteuning in aanloop naar de bevalling.

Heb je daarnaast ook last van bekken-, rug- of nekklachten tijdens de zwangerschap dan helpen we je verder met manuele therapie en Röst-therapie, zodat je ten volle van je zwangerschap kan genieten. Kijk hieronder voor een afspraak bij de juiste therapeut. 

Voor de prenatale begeleiding kan je terecht bij Hermien of Loes.

 

Moving Mom’ents en Zwangerschapsyoga zijn onze groepslessen ideaal voor zwangeren. Meer info onder ‘Beweging’

Postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie wordt gewoonlijk zo’n 6 weken na de bevalling opgestart. Je kan je verwachten aan aangepaste oefeningen om het contact met je lichaam te hervinden en het lichaam weer in vorm te krijgen. Bekkenbodemoefeningen en gradueel opgebouwde core-stability, met extra aandacht voor de schuine buikspieren en de bilspieren, hebben hierin een vaste plaats. 

Voor de postnatale begeleiding kan je terecht bij Loes, Coralie, Hermien en Lore. Er wordt steeds samengewerkt tussen de verschillende therapeuten afhankelijk van het klachtenpatroon.
 

 

 

Moving Mom een ideale groepsles voor vrouwen na de bevalling. Meer info onder ‘Beweging’

Kinesitherapie bij bekkenklachten

Bekkenklachten

Alle klachten thv het schaambeen, het stuitje, de liezen, in het zitvlak, op de heupen of in de lage rug kunnen wijzen op bekkenklachten. Heb je last van bekkenklachten tijdens of na je zwangerschap? Dan helpen we je verder met manuele therapie en Röst-therapie, zodat je ten volle van je zwangerschap of je baby kan genieten. 

Ook als je niet zwanger bent, lossen we dit probleem graag voor je op. Dit gebeurt via manuele therapie, osteopathische technieken, myofasciale therapie, dry-needling en oefentherapie.

Met je bekkenklachten kan je terecht bij Lore, Hermien of Suzan.


 

Afhankelijk van de oorzaak van je bekkenklachten kan je aansluiten bij de groepslessen Praxis, Pilates of Moving Mom. Meer info onder ‘Beweging’.

Bekken
prenatale
Postnat
Relaxatie

Relaxatie

Of je nu instant nood hebt aan een rustmomentje of liever op een dieper niveau aan jezelf wil werken om minder snel overprikkeld te raken, bij relaxatie ben je aan het goede adres. De individuele relaxatiesessies brengen je terug in contact met je lijf. Je leert terug voelen en aanwezig zijn in dit moment. Ook bij (chronische) hyperventilatie en vaginisme is relaxatie aangewezen en ideaal om van de klachten af te raken.

Voor individuele relaxatie kan je terecht bij Suzan.

Re-Feel & Re-Fuel is de groepsles om tot rust te komen. Meer info onder ‘Beweging

Rugklachten en nekklachten

Nek- en rugklachten

Discus hernia, artrose, functionele rugpijn, lumbago of sciatique? Niets is ons vreemd. Bij rug- of nekpijn wordt een behandelplan op maat van je klachten opgesteld. Dit omvat meestal een combinatie aan behandeltechnieken zoals manuele therapie, osteopathische technieken, myofasciale therapie, dry-needling en oefentherapie.

Met je rug- of nekklachten kan je terecht bij Hermien, Suzan of Lore.
 

  

 

Praxis is de groepsles voor mensen met rug- of nekklachten. Meer info onder ‘Beweging’

Rug/nek
Relaxatie
Bekkenbodemkiné

Bekkenbodem

Misschien heb je last van urine incontinentie of moet je ‘s nachts veelvuldig opstaan om te gaan plassen, of je gaat vaak uit voorzorg naar het toilet, omdat je bang bent dat er geen toilet in de buurt is. Ook bij pijn bij het vrijen, prolaps en constipatie kan bekkenbodemtherapie hulp bieden! Via spierversterkende oefeningen (al dan niet met sonde en biofeedback) of spierrelaxerende oefeningen proberen we je van je problemen af te helpen. 

Vrouwen met klachten ter hoogte van de bekkenbodem kunnen terecht bij Farah.

 

Bij een te gespannen bekkenbodem is Re-Feel & Re-Fuel de groepsles om tot rust te komen. Meer info vind je onder ‘Beweging’.

Bekkenbodem
Ademhalingskiné bij baby

Ademhaling bij baby

Bij een acute luchtwegaandoening bij je baby, zoals bronchitis, bronchiolitis of longontsteking kan het nodig zijn dat een therapeut helpt om de slijmpjes makkelijker op te hoesten en zo de luchtwegen sneller vrij te maken. Autogene drainage bevat technieken zoals bouncing (ritmisch op en neer bewegen op zitbal of trampoline), druktechnieken op de borstkast en ademen doorheen flutter. 

Voor ademhalingstherapie bij baby en kind kun je terecht bij Farah en Hermien.

ah

Lymfedrainage

Met manuele lymfedrainage ad modum Vodder helpen we het lichaam in een meer ontspannen toestand enerzijds, anderzijds geeft het een boost aan het lymfestelsel. 

Hiermee kunnen we invloed hebben op klachten zoals maag-darmproblemen, frequente ontstekingen, hoofdpijnen, spier-en gewrichtsprobemen, verminderde afweer, prediabetes, menstruele en menopauzale problemen, auto-immuunaandoeningen, huidproblemen. 

Het is een heel zachte vorm van massage. Mensen ervaren het als een weldaad en een diepe vorm van ontspanning. Onmisbare schakel in zowel preventie als behandeling van fysieke en emotionele klachten.

Voor lymfedrainage kun je terecht bij Farah.

Lymfedrainage

Wij werken als gedeconventioneerde kinesitherapeuten 

Tarieven worden aangepast bij een verhoogde tegemoetkoming 

bottom of page