top of page

KINESITHERAPIE

De kinesitherapeuten binnen Qinobi hebben elk hun eigen specialisaties. Zo verzekeren ze complementaire zorg. In een eerste consult wordt in samenspraak met de patiënt een persoonlijke behandeling voorgesteld waarbij manuele technieken gecombineerd worden met een actieve aanpak.

Kinesitherapie

SPECIALISATIES

Prenatale begeleiding

Prenatale begeleiding

Uiteraard wil je goed voorbereid de bevalling tegemoet gaan. Daarom bieden we ondersteuning door middel van ademhalingsoefeningen, beweegtips, bekkenbodemoefeningen, en het aanleren van verschillende arbeidshoudingen en perstechnieken. Als je daarnaast last hebt van bekken-, rug- of nekklachten tijdens de zwangerschap, staan we voor je klaar met manuele therapie en Röst-therapie. Op die manier helpen we je optimaal te genieten van je zwangerschap. Kijk hieronder voor een afspraak bij de juiste therapeut.

Voor toekomstige moeders is de les 'Zwangerschapsyoga' de perfecte groepsles. Meer details vind je onder het kopje 'Beweging'.

Postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie begint doorgaans ongeveer zes weken na de bevalling. Tijdens deze sessies kun je aangepaste oefeningen verwachten die gericht zijn op het herstellen van het contact met je lichaam en je lichaam terug in vorm brengen. Het programma omvat bekkenbodemoefeningen en een geleidelijke opbouw van core-stability, met extra aandacht voor de schuine buikspieren en bilspieren. We zorgen ervoor dat je stap voor stap je kracht en welzijn terugvindt na de bevalling.

Moving Mom is de ideale groepsles voor vrouwen na de bevalling. Meer info onder ‘Beweging’

Kinesitherapie bij bekkenklachten

Bekkenklachten

Klachten in het gebied rond het schaambeen, het stuitje, de liezen, het zitvlak, de heupen of de onderrug kunnen duiden op bekkenproblemen. Ervaar je dergelijke klachten tijdens of na je zwangerschap? Dan staan we klaar met manuele therapie en Röst-therapie, zodat je volop kunt genieten van deze bijzondere periode. Zelfs als je niet zwanger bent, helpen we je graag van deze klachten af. Dit doen we met behulp van manuele therapie, osteopathische technieken, myofasciale therapie, dry needling en oefentherapie.

Met je bekkenklachten kan je terecht bij Lore, Hermien, Loes of Suzan.

 

 

 

 

 

Afhankelijk van de specifieke oorzaak van je bekkenklachten, kun je deelnemen aan onze groepslessen, zoals de verschillende Pilateslessen, Yogalessen of Moving Mom. Meer informatie vind je onder het kopje 'Beweging'.

Bekken
prenatale
Postnat

Nek- en rugklachten

Of het nu gaat om een hernia, artrose, functionele rugpijn, lumbago of ischias: we zijn bekend met diverse rug- en nekklachten. Voor rug- of nekpijn stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op, dat doorgaans een combinatie van behandelingstechnieken omvat:

- manuele therapie

- osteopathische technieken

- myofasciale therapie

- dry needling

- oefentherapie.

Relaxatie

Relaxatie

Of je nu verlangt naar een onmiddellijk rustmomentje of juist op een dieper niveau aan jezelf wilt werken om minder snel overprikkeld te raken, relaxatie is de perfecte oplossing. Onze individuele relaxatiesessies brengen je terug in contact met je lichaam. Je leert weer te voelen en aanwezig te zijn in het moment. Relaxatie is ook bij uitstek geschikt voor het omgaan met (chronische) hyperventilatie en vaginisme en vormt een perfecte hulp om bij deze klachten verlichting te ondervinden.

Voor individuele relaxatie kan je terecht bij Lies.

'Re-Feel & Re-Fuel' is de groepsles die je helpt om tot rust te komen. Voor meer details, kijk onder het kopje 'Beweging'.

Met je rug- of nekklachten kan je terecht bij Hermien, Suzan of Lore.
 

  

 

Nek- en rugklachten

Rugklachten en nekklachten
Rug/nek
Relaxatie
Bekkenbodemkiné

Bekkenbodem

Als je bekkenbodemproblemen ondervindt, ervaar je wellicht urine-incontinentie, moet je 's nachts vaak opstaan om te plassen of ga je vaak uit voorzorg naar het toilet, omdat je bang bent dat er geen toilet in de buurt is. 

Bij pijn tijdens het vrijen, prolaps en constipatie kan bekkenbodemtherapie ook uitkomst bieden!

Als dit nodig is, maken we gebruik van

- biofeedback (met sonde)

- PTNS

- Dry-Needling

Vrouwen met klachten ter hoogte van de bekkenbodem kunnen terecht bij Farah.

 

Bij een te gespannen bekkenbodem is Re-Feel & Re-Fuel de groepsles om tot rust te komen. Meer info vind je onder ‘Beweging’.

Bekkenbodem
Ademhalingskiné bij baby

Ademhaling bij baby

Bij een acute luchtwegaandoening bij je baby, zoals bronchitis, bronchiolitis of longontsteking kan het nodig zijn dat een therapeut helpt om de slijmpjes makkelijker op te hoesten en zo de luchtwegen sneller vrij te maken. Autogene drainage bevat technieken zoals bouncing (ritmisch op en neer bewegen op zitbal of trampoline), druktechnieken op de borstkast en ademen doorheen flutter.

Voor ademhalingstherapie bij baby en kind kun je terecht bij Farah en Coralie.

ah

Lymfedrainage

Met manuele lymfedrainage ad modum Vodder brengen we het lichaam in een meer ontspannen staat en geven we tegelijkertijd een boost aan het lymfestelsel. Deze benadering stelt ons in staat invloed uit te oefenen op diverse klachten, waaronder maag-darmproblemen, frequente ontstekingen, hoofdpijn, spier- en gewrichtsproblemen, verminderde afweer, prediabetes, menstruele en menopauzale problemen, auto-immuunaandoeningen en huidproblemen.

Deze zeer zachte vorm van massage wordt door mensen ervaren als een weldaad en een diepe vorm van ontspanning. Het is een onmisbare schakel zowel in de preventie als in de behandeling van zowel fysieke als emotionele klachten.

Voor lymfedrainage kun je terecht bij Farah.

Lymfedrainage

Wij werken als gedeconventioneerde kinesitherapeuten 

Tarieven worden aangepast bij een verhoogde tegemoetkoming 

bottom of page