KINESITHERAPIE

De kinesitherapeuten binnen Qinobi hebben elk hun eigen specialisaties. Zo verzekeren ze complementaire zorg. In een eerste consult wordt in samenspraak met de patiënt een persoonlijke behandeling voorgesteld waarbij manuele technieken gecombineerd worden met een actieve aanpak.

 

SPECIALISATIES

Pregnant Yoga

Prenatale begeleiding

Natuurlijk wil je goed voorbereid aan de bevalling starten. Via bekkenbodemoefeningen, beweegtips en het aanleren van verschillende arbeidshoudingen bieden we de nodige ondersteuning in aanloop naar de bevalling.

Heb je daarnaast ook last van bekken-, rug- of nekklachten tijdens de zwangerschap? Dan helpen we je verder met manuele therapie en Röst-therapie, zodat je ten volle van je zwangerschap kan genieten.

Voor de prenatale begeleiding kan je terecht bij Hermien of Lore.

 

Moving Mom’ents is de groepsles voor zwangeren. Meer info onder ‘Beweging’

Qinobi20.jpg

Postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie wordt gewoonlijk zo’n 6 weken na de bevalling opgestart. Je kan je verwachten aan aangepaste oefeningen om het contact met je lichaam te hervinden en het lichaam weer in vorm te krijgen. Bekkenbodemoefeningen en gradueel opgebouwde core-stability, met extra aandacht voor de schuine buikspieren en de bilspieren, hebben hierin een vaste plaats. 

Voor de postnatale begeleiding kan je terecht bij Hermien of Lore.
 

Moving Mom is de online groepsles voor vrouwen na de bevalling. Meer info onder ‘Beweging’

Kabinet kine 2

Bekkenklachten

Alle klachten thv het schaambeen, het stuitje, de liezen, in het zitvlak, op de heupen of in de lage rug kunnen wijzen op bekkenklachten. Heb je last van bekkenklachten tijdens of na je zwangerschap? Dan helpen we je verder met manuele therapie en Röst-therapie, zodat je ten volle van je zwangerschap of je baby kan genieten. 

Ook als je niet zwanger bent, lossen we dit probleem graag voor je op. Dit gebeurt via manuele therapie, osteopathische technieken, myofasciale therapie, dry-needling en oefentherapie.

Met je bekkenklachten kan je terecht bij Hermien, Lore of Suzan.


 

Afhankelijk van de oorzaak van je bekkenklachten kan je aansluiten bij de groepslessen Praxis, Pilates of Moving Mom. Meer info onder ‘Beweging’.

 
 
 
LORE┬░1.jpg

Relaxatie

Of je nu instant nood hebt aan een rustmomentje of liever op een dieper niveau aan jezelf wil werken om minder snel overprikkeld te raken, bij relaxatie ben je aan het goede adres. De individuele relaxatiesessies brengen je terug in contact met je lijf. Je leert terug voelen en aanwezig zijn in dit moment. Ook bij (chronische) hyperventilatie en vaginisme is relaxatie aangewezen en ideaal om van de klachten af te raken.

Voor individuele relaxatie kan je terecht bij Sofie of Suzan.

 

 (op kiné-voorschrift of zonder voorschrift)


 

Dry Needling.jpg

Nek- en rugklachten

Discus hernia, artrose, functionele rugpijn, lumbago of sciatique? Niets is ons vreemd. Bij rug- of nekpijn wordt een behandelplan op maat van je klachten opgesteld. Dit omvat meestal een combinatie aan behandeltechnieken zoals manuele therapie, osteopathische technieken, myofasciale therapie, dry-needling en oefentherapie.

Met je rug- of nekklachten kan je terecht bij Hermien of Suzan.
 

  

 

Praxis is de groepsles voor mensen met rug- of nekklachten. Meer info onder ‘Beweging’

 
 

Wij werken als gedeconventioneerde kinesitherapeuten 

Tarieven worden aangepast bij een verhoogde tegemoetkoming