PROUD-MOM

Als kersverse mama heb je je handen vol aan je kleine spruit. In deze overweldigende en intense periode draag je maar beter goed zorg voor jezelf. Binnen Qinobi staat een gespecialiseerd multidisciplinair team klaar om je te ondersteunen in een vlot en volledig herstel na de bevalling.

postnataal

INDIVIDUEEL

 

 POSTNATALE KINESITHERAPIE

Na de zwangerschap leren we jou je lichaam terug aanvoelen, verzwakte spieren op te trainen en eventuele klachten te verhelpen. 

OSTEOPATHIE POSTNATAAL & BABY

De osteopaat kan u helpen en het herstel van uw lichaam versnellen.

Specifieke indicaties voor osteopathie na de zwangerschap kunnen zijn verzakking blaas-baarmoeder-darm, bekkenbodemruptuur, staartbeenklachten, verklevingen of littekenweefsel, urineverlies en pijn bij het vrijen.

De zwangerschap, bevalling en de positie van de baby in de buik hebben een grote invloed op het babylichaampje. Hierdoor kunnen op verschillende plaatsen spanningen ontstaan, voornamelijk thv de schedel en de wervelkolom. Deze spanningen kunnen de oorzaak zijn van diverse klachten. Via zachte osteopathische technieken aangepast aan het babylichaampje kunnen we deze spanningen wegnemen zodat je kindje optimaal kan ontwikkelen.

Een osteopatische check-up rond 4 weken kan klachten voorkomen. Bij klachten raden we je aan om sneller een afspraak te maken.

SEKSUOLOGIE

Seksuele problemen die kunnen voorkomen, zijn: pijn bij het vrijen, geen of sterk verminderde zin om te vrijen, vaginisme en erectiestoornissen. Hier stopt het uiteraard niet. Van zodra een mentale barrière of een fysiek ongemak het genot bij het vrijen beperkt of wegneemt, kan je bij een seksuoloog terecht. Bij bepaalde levensgebeurtenissen, zoals het krijgen van een kind of herstellende na een ingrijpende ziekte, kan er veel veranderen op seksueel vlak. Wanneer er vragen of zorgen hierover ontstaan, kan een seksuoloog helpen.

PSYCHOLOGIE

Tijdens de het prille ouderschap komt er veel op je af. Het is een bijzondere en tegelijk overweldigende periode: je maakt een mentale transformatie door van vrouw naar moeder, je wordt geconfronteerd met de zorgen voor je kind en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daarnaast verandert plots alles wat vertrouwd voelt in je leven: hoe je in je relatie staat, hoe je in je werk staat, hoe je in je vriendschappen staat. Soms heb je de neiging om geleefd te worden of heb je het gevoel te moeten overleven. Soms is te veel gewoonweg te veel.

Het kan dan erg verhelderend, confronterend, boeiend zijn om tijdelijk met iemand buiten je eigen netwerk in gesprek te gaan. Bij Marie-Lotte en Sarah kan je terecht met allerhande mentale zorgen.

POSTNATALE MASSAGE

De postpartum periode is zo mooi en tegelijkertijd zo overweldigend: ontzwangeren, aanpassen in het gezin, een nieuw evenwicht in het koppel, vermoeidheid, lege buik, je nieuwe zelf ontdekken, …

Neem even een uurtje voor jezelf om het oude los te laten en in het nieuwe te duiken dankzij een  een volledige lichaamsmassage. De focus ligt op het verlichten van spanningen die  veroorzaakt werden door enerzijds de zwangerschap en de bevalling en anderzijds door het voeden en dragen van je kindje.

 

Deze behandeling kan zowel onmiddellijk na de geboorte worden uitgevoerd als enkele weken/maanden later, wanneer de behoefte zich voordoet. 

 
 
 
 
Bekkenbodemkiné
 

BEWEGING

MOVING MOM

Maak terug contact met jouw lichaam na de zwangerschap en krijg het weer in vorm. We gaan aan de slag met uitdagende, maar aangepaste oefeningen zodat jij jouw (sport)activiteiten weer kan hervatten. Perfect in combinatie te volgen met de postnatale kinesitherapie. 

PILATES

Pilates is een bewegingsmethode die berust op de totale coördinatie van lichaam en geest. Met een sterke focus op de dieper gelegen spieren, de ademhaling en de kwaliteit van bewegen, is dit een ideale groepsles na het afronden van de postnatale kinesitherapie.

YOGA

Start to Vinyasa

Refeel & Refuel

PRAXIS

Praktische oefeningen voor de axis!
Je gaat aan de slag met je wervelkolom. Zonder te forceren maken we aan de hand van oefeningen de rug en de nek los. Gecombineerd met stretching en verstevigende oefeningen is deze les een boost voor je rug.

Pilates

WORKSHOPS

 
 
 
 

WORKSHOP   'BABYMASSAGE' 

14/12,15/2, 26/4, 14/6, 30/8

10u30 - 11u30

Elke 2 maand wordt een workshop Babymassage ingepland in kleine groep. Babymassage haalt je even uit de drukte van het dagelijkse leven en zorgt voor een intens ouder-kind contact. 

De massage is geschikt voor kindjes van 6 weken tot 6 maand oud. 

Inbegrepen:

  • cursus met uitleg over de handgrepen adh van foto's

  • flesje massage-olie (geschikt voor de baby-huid)

25 euro

WORKSHOP   'DUNSTAN BABY-TAAL'
met Sofie De Lille

Krijg vertrouwen  en oefen een actieve luisterhouding

Alle pasgeboren baby’s maken 5 reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Een geluidje voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak.

INTRODUCTIE   'BABY- en KINDERGEBAREN'
met Justine Aerts

 

Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Baby- en kindergebaren geef je het kind een stem waarmee het dit uit zichzelf kan doen. Door het ondersteunen van 1 á 2 woorden in je zin met een gebaar zal je al snel de vele voordelen ondervinden, zoals vroege wederzijdse communicatie, minder frustratie, het plezier van deze methode en nog veel meer.

WEBINAR 'VAN KOPPEL NAAR KERSVERSE OUDERS'

25/10/22

20u00 - 21u00

 

Intimiteit en seksualiteit na de zwangerschap. 

Een kind krijgen staat gelijk aan een gelukzalige tijd, maar stelt ons tegelijkertijd voor één van de grootste uitdagingen als koppel. Deze mooie gebeurtenis houdt ook veranderingen in op seksueel en relationeel vlak. In dit webinar staan we stil bij wat deze veranderingen kunnen zijn en wat kan helpen om hiermee om te gaan.

 
Babymassage

DE VERWENVAAS

De verwenvaas van Qinobi is een fleurige vaas van moeders voor moeders.