top of page

PROUD-MOM

Als kersverse mama heb je je handen vol aan je kleine spruit. In deze overweldigende en intense periode draag je maar beter goed zorg voor jezelf. Binnen Qinobi staat een gespecialiseerd multidisciplinair team klaar om je te ondersteunen in een vlot en volledig herstel na de bevalling.

postnataal

INDIVIDUEEL

postnatale kin proudmom

 POSTNATALE KINESITHERAPIE

Na de zwangerschap leren we jou je lichaam terug aanvoelen, verzwakte spieren op te trainen en eventuele klachten te verhelpen. 

OSTEOPATHIE POSTNATAAL & BABY

De osteopaat kan u helpen en het herstel van uw lichaam versnellen.

Specifieke indicaties voor osteopathie na de zwangerschap kunnen zijn verzakking blaas-baarmoeder-darm, bekkenbodemruptuur, staartbeenklachten, verklevingen of littekenweefsel, urineverlies en pijn bij het vrijen.

De zwangerschap, bevalling en de positie van de baby in de buik hebben een grote invloed op het babylichaampje. Hierdoor kunnen op verschillende plaatsen spanningen ontstaan, voornamelijk thv de schedel en de wervelkolom. Deze spanningen kunnen de oorzaak zijn van diverse klachten. Via zachte osteopathische technieken aangepast aan het babylichaampje kunnen we deze spanningen wegnemen zodat je kindje optimaal kan ontwikkelen.

Een osteopatische check-up rond 4 weken kan klachten voorkomen. Bij klachten raden we je aan om sneller een afspraak te maken.

SEKSUOLOGIE

Seksuele problemen die kunnen voorkomen, zijn: pijn bij het vrijen, geen of sterk verminderde zin om te vrijen, vaginisme en erectiestoornissen. Hier stopt het uiteraard niet. Van zodra een mentale barrière of een fysiek ongemak het genot bij het vrijen beperkt of wegneemt, kan je bij een seksuoloog terecht. Bij bepaalde levensgebeurtenissen, zoals het krijgen van een kind of herstellende na een ingrijpende ziekte, kan er veel veranderen op seksueel vlak. Wanneer er vragen of zorgen hierover ontstaan, kan een seksuoloog helpen.

PSYCHOLOGIE

Tijdens de het prille ouderschap komt er veel op je af. Het is een bijzondere en tegelijk overweldigende periode: je maakt een mentale transformatie door van vrouw naar moeder, je wordt geconfronteerd met de zorgen voor je kind en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daarnaast verandert plots alles wat vertrouwd voelt in je leven: hoe je in je relatie staat, hoe je in je werk staat, hoe je in je vriendschappen staat. Soms heb je de neiging om geleefd te worden of heb je het gevoel te moeten overleven. Soms is te veel gewoonweg te veel.

Het kan dan erg verhelderend, confronterend, boeiend zijn om tijdelijk met iemand buiten je eigen netwerk in gesprek te gaan. Bij Marie-Lotte en Sarah kan je terecht met allerhande mentale zorgen.

POSTNATALE MASSAGE

De postpartum periode is zo mooi en tegelijkertijd zo overweldigend: ontzwangeren, aanpassen in het gezin, een nieuw evenwicht in het koppel, vermoeidheid, lege buik, je nieuwe zelf ontdekken, …

Neem even een uurtje voor jezelf om het oude los te laten en in het nieuwe te duiken dankzij een  een volledige lichaamsmassage. De focus ligt op het verlichten van spanningen die  veroorzaakt werden door enerzijds de zwangerschap en de bevalling en anderzijds door het voeden en dragen van je kindje.

 

Deze behandeling kan zowel onmiddellijk na de geboorte worden uitgevoerd als enkele weken/maanden later, wanneer de behoefte zich voordoet. 

Osteo
seksuologie
psychologi proudmom
Postnat mssage
Bekkenbodemkiné
beweging

BEWEGING

MOVING MOM

Maak terug contact met jouw lichaam na de zwangerschap en krijg het weer in vorm. We gaan aan de slag met uitdagende, maar aangepaste oefeningen zodat jij jouw (sport)activiteiten weer kan hervatten. Perfect in combinatie te volgen met de postnatale kinesitherapie. 

PILATES

Pilates is een bewegingsmethode die berust op de totale coördinatie van lichaam en geest. Met een sterke focus op de dieper gelegen spieren, de ademhaling en de kwaliteit van bewegen, is dit een ideale groepsles na het afronden van de postnatale kinesitherapie.

START TO VINYASA
 

Wil je graag yoga beoefenen maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan zijn deze lessen ideaal voor jou!

Elke les staan we stil bij 3 verschillende houdingen. We gaan dieper in op alignment van het lichaam, activatie en relaxatie binnen de houding. Deze houdingen nemen we nadien mee in korte flows. Herhaling is key want zo pikt jouw intelligente lichaam deze houdingen op en flow jij binnenkort moeiteloos door de leukste opeenvolging van houdingen. 

Elke les start en eindigt met een moment van gronden (ademhalingsoefening, ontspannende houding, visualisaties…).

Dinsdag 19u15-20u15

REFEEL & REFUEL YOGA
 

In deze yogasessies vertragen we.

We geven ons over aan de ruimtes tussenin. We nemen tijd om te zijn en te voelen en vullen niet ieder moment.

We houden een houding aan voor een langere periode (tot 5 min). Helemaal ondersteund door en met behulp van props gaan we op zoek naar de rust en stilte binnenin.

We maken plaats voor ontspanning en zachtheid.

De houdingen werken op de diepere weefsels - de bindweefsels. Door de houdingen een langere tijd aan te houden maken we deze bedding van ons lichaam tegelijk langer én krachtiger.

Dinsdag 20u30-21u30

PRAXIS

Praktische oefeningen voor de axis!
Je gaat aan de slag met je wervelkolom. Zonder te forceren maken we aan de hand van oefeningen de rug en de nek los. Gecombineerd met stretching en verstevigende oefeningen is deze les een boost voor je rug.

Pilates

WORKSHOPS

Babymssage

WORKSHOP   'BABYMASSAGE' 

15/2, 26/4, 14/6, 30/8

10u30 - 11u30

Elke 2 maand wordt een workshop Babymassage ingepland in kleine groep. Babymassage haalt je even uit de drukte van het dagelijkse leven en zorgt voor een intens ouder-kind contact. 

De massage is geschikt voor kindjes van 6 weken tot 6 maand oud. 

Inbegrepen:

  • cursus met uitleg over de handgrepen adh van foto's

  • flesje massage-olie (geschikt voor de baby-huid)

25 euro

Babymassage

VROUWENCIRKELS

Vrouwencirkels

VROUWENCIRKELS VOOR MAMA'S & BABY'S

Vrouwencirkels zijn groepen vrouwen die hun verhalen vertellen in een veilige ruimte vol ondersteuning, zachtheid en zonder oordeel. Ze verwijzen naar een oude traditie om vrouwen samen te brengen op een plek die aan hen is gewijd, om de kleine en grote gebeurtenissen van hun leven - zoals onder andere het prille moederschap - te delen en te vieren. Tijdens deze momenten, waar de tijd even stilstaat, delen vrouwen hun verhalen, hun tranen, hun lach en hun stiltes. Vrouwencirkels brengen warmte, welzijn, troost en energie.

Onze vrouwencirkels staan open voor vrouwen en hun kindjes van 0 tot 1 jaar. Er worden 5 cirkels georganiseerd door onze vroedvrouw Chloé, die telkens een ander thema belichten. Je hoeft niet perse mee te doen aan de 5 cirkels maar dit wordt wel sterk aangeraden. Alle onderwerpen kunnen in alle vrijheid en vertrouwelijkheid besproken worden.

Volgende thema’s komen chronologisch aan bod:

19/01: jouw geboorteverhaal

23/02: de matrecentie (of de overgang naar het moederschap)

23/03: zelfzorg voor mama’s

20/04: het concept van revillaging (bouw je dorp uit zodat je kan terugvallen op anderen)

25/05: het vinden van een nieuw evenwicht

Steeds van 10u45 tot 11u45

 

Beurtenkaart (65 euro/5-beurtenkaart, 120 euro/10-beurtenkaart) , kan ook gebruikt worden voor bewegingslessen.

verwenvaas proudmom

DE VERWENVAAS

De verwenvaas van Qinobi is een fleurige vaas van moeders voor moeders.

bottom of page